• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Luka Podrug posjetio Metković te odaslao nekoliko snažnih porukaPodrug-Metković-1
LISTA ‘POMAK’

Nositelj liste koalicije Pomak u X. izbornoj jedinici Luka Podrug jučer je posjetio Metković, gdje se ispred Hotela Narona družio s građanima. U razgovoru je odaslao par snažnih poruka, te istaknuo da je lustracija preduvjet svih bitnih promjena u Hrvatskoj.

– Od gospodarske, političke, socijalne, kulturne te lustracije u medijima i školstvu, sve su to preduvjeti za ozdravljenje Hrvatske. Većina onog što imamo danas zasniva se na lažima. Slogan ”Za Dom” kojeg imamo na našem predizbornom plakatu, u svim svojim izvedenicama, od ratnog HOS-ovog ”Za dom spremni” do ovog ”Za dom”, za obitelj, oslikava naš temelj. Demografska obnova, obitelj kao temelj svakog društva, – rekao je Podrug te dodao kako se na njihovom predizbornom plakatu nalazi i povijesni hrvatski grb s prvim bijelim poljem.

– Želimo pokazati da se vraćamo svojoj tradiciji, a želim podsjetiti zaboravne Hrvate da je Hrvatski sabor 25. srpnja 1990. godine proglasio da je hrvatski grb s prvim bijelim poljem službeni znak Republike Hrvatske i on je kao takav postojao do 22. prosinca 1990. do tzv. Božićnog Ustava. Zato je i nevjerojatno da danas neke neznalice i mrzitelji Hrvata, tzv. antifašisti, taj grb prozivaju ustaškim i time nas vrijeđaju i omalovažavaju, – rekao je Podrug.

– Naša osnovna poruka u ovoj X. izbornoj jedinici u kojoj svaki put prijeđemo izborni prag, jest da je vrijeme da sinovi Oluje nastave ono na čemu su stali na Kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. Naravno ovaj put demokratskim sredstvima, olovkom i zakonima i transparentno. Vrijeme je da sinovi Oluje smijene sinove Udbe i Orjune, a posebno nakon famoznog Lex Perkovića i presude u Munchenu, – rekao je Podrug te pozva birače da daju povjerenje listi broj 3, da glasaju za ljude, jer ljudi su ti koji mogu nositi promjene.

Objavljeno 6. rujna 2016. u 13:23 metkovic-news.com