• Twitter
  • Facebook
  • Feed

KONAČNO ZAPOČELA ISTRAŽIVANJA PARTIZANSKIH ZLOČINA I NA ŠIREM PODRUČJU OPĆINE ĐURMANEC!HČSP se iskreno nada da će se terenska istraživanja nastaviti bez obzira tko bude na vlasti. No na žalost sigurni smo da bi dolaskom na vlast SDP sa svojom sotonističkom koalicijom to momentalno prekinuo. Zato Hrvatice i Hrvati pamet u glavu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz sudjelovanje drugih nadležnih institucija 18.svibnja 2020. započelo je s terenskim istraživanjima, odnosno probnim iskapanjima na području općine Đurmanec.

Nastavno na netom započetu ekshumaciju žrtava poslijeratnog razdoblja na području općine Brdovec u Zagrebačkoj županiji, Ministarstvo hrvatskim branitelja započinje s provedbom aktivnosti terenskog istraživanja na području Krapinsko-zagorske županije.

S obzirom da će terensko istraživanje uključivati složenu obradu više lokacija na širem području Općine, odnosno Maceljske gore, aktivnosti se planiraju kroz duže razdoblje.

Promatranja na širem području Općine provedeni su tijekom rujna 2019. godine u svrhu prikupljanja dodatnih operativnih saznanja. Terenski izvidi koji uključuju obilazak te snimanje iz zraka lokacija poduzimaju se s ciljem što bolje pripreme za terenska istraživanja koja provodi.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP