• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Komunistička i četnička propaganda opet na djelu25. rujna 2008.
Nema kraja lažima srbokomunističkih elemenata u Hrvatskoj. Zabrinjavajuće je da su te bezočne laži i podvale institucionalizirane i potpuno legalizirane od strane aktualnih vlasti u Republici Hrvatskoj. Slaviti pobjedu “antifašizma” i pripojenje Istre Hrvatskoj 25. rujna 1943., isto je kao i proslava dana “antifašističkog” ustanka 27. srpnja 1941. u Srbu, što je u biti bio ustanak protiv Hrvatske i notorni četnički ustanak kada su poubijani nedužni Hrvati. Ako su “antifašisti” Istru pripojili matici zemlji Jugoslaviji, a to su mogli samo nakon 8. svibnja 1945. kada su cijelu Hrvatsku pripojili Jugoslaviji, tamnici Hrvata. Dakle nikako 25. rujna 1943. nisu mogli Istru pripojiti nekoj njihovoj Hrvatskoj, jer je NDH još uvijek postojala. Držimo da tu Hrvati nemaju što slaviti niti obilježavati. Hrvati mogu slaviti samo 10. rujna 1943. kada je Istra pripojena NDH. Dr. Ante Pavelić je poništenjem Rimskih ugovora 10. rujna 1943. vratio Hrvatskoj Dalmaciju i sve otoke, a Istru je pripojio NDH jer ona nikada prije toga nije bila u sastavu Hrvatske pa je nije mogao nikomu ni dati. “Antifašisti” su dakle “pripojili” Istru petnaest dana nakon Pavelića, samo nije jasno čemu su je pripojili. Za “antifašiste” i srbokomuniste NDH ima legitimitet kada je treba lažno optužiti da je dala to i to Italiji, ali kada ta ista NDH pripoji matici zemlji oteta područja, onda ona nema legitimitet, onda je ona za njih tzv. NDH. Drugovi morate se odlučiti, jer ako za vas NDH nikada nije ni bila država i po vama ona nema legitimitet, onda ona nije ni mogla nikada nikomu ništa davati. A ako je mogla davati, po vama, onda joj morate priznati da je mogla i vraćati ono što je “dala”. Za većinu onoga što je po vama “dala” NDH, dao je Italiji, Rapalskim ugovorom, 1920. vaš vožd kralj Aleksandar, prvi i posljednji. Stoga prestanite lagati. Tuđmana niste mogli optužiti da je dao tzv. Krajinu Srbima, pa ste njemu i cijelom hrvatskom narodu pomoću pokojnog Račana koji je priznao nadležnost suda u Haagu za Oluju i Bljesak, smjestili optužnicu za zločinački pothvat. Vama je svaka hrvatska država zločinački pothvat. Tako da ne morate više glumiti da tobože volite Hrvatsku, raskrinkani ste. Vi volite samo hrvatske kune. ZA DOM SPREMNI! GS – HČSP-a

Izjava Bore Miletića
“Istra danas slavi pobjedu antifašizma i slobodu. Davanjem ovakve izjave Thompsonovih menadžera i odvjetnika na dan kada slavimo šezdesetpetu obljetnicu Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s domovinom Hrvatskom, koju je uz otoke i Dalmaciju ustaška tvorevina NDH predala fašističkoj Italiji, mogu smatrati samo grubom uvredom i neukusnom provokacijom svim građanima Istre.

U prošlosti je plaćena previsoka cijena da bi imali svoju samostalnu državu i Ustav i svi oni koji ga grubo krše promicanjem ustaške ikonografije nemaju što tražiti u Puli i Istri. Poklicima „Za Dom spremni“ i „Ubij Srbina“ nije mjesto u pitomoj Istri”.

Reakcija je to pulskog gradonačenika Borisa Miletića na najavljene tužbe protiv pulskog gradskog poglavarstva zbog zabrane Thompsonovog koncerta u Istri.