• Twitter
  • Facebook
  • Feed

KLEMENTINA ĆUK BIVŠA KOORDINATORICA HSP-AS ZA NJEMAČKU SA KOMPLETNIM ČLANSTVOM PREŠLA U HČSPK_Cuk_Trbuha

Dana 01.08.2017. predsjednik HČSP-a Davor Trbuha imenovao je gospođu Klementinu Ćuk povjerenicom HČSP-a za Njemačke pokrajine Baden Wurttemberg i Rheinland Pflaz. HČSP je ovim potezom predsjednika stranke dodatno osnažila već postojeću stranačku organizaciju u Njemačkoj što je dočekano sa velikim oduševljenjem. Klementina Ćuk rođena je 16.03.1977. godine u Vukovaru.
Djetinstvo je provela u mjestu Opatovac gdje završava osnovnu školu 1991. godine. Zbog nametnute agresije u Domovinskom ratu zajedno sa majkom napušta svoj rodni dom, zbog napada domaćih srbočetničkih i paravojnih formacija, kao i zbog terora kojeg je vršila konstantno komunistička partija i vlast prema njezinoj obitelji zbog djeda i pradjeda iz dobro poznatih razloga. Zbog ove teške situacije Klementina sa majkom odlazi u Njemačku gdje nastavlja školovanje.
Realschule abschlus, 1992.-1997. Sveučilište Karl-Hofer Schule Karlsruhe – Viši Informatičar.
2012.-2016. Karlsruhe sveučilište medicine Elisabeth Selber Schule- Arzthelferin-Kardiologie.
Završena viša škola medicine i Informatike, a danas radi kao Arzthelferin Kardiologie u Asklepos Klinik Kandel.
Majka je troje djece.
Aktivna je članica hrvatske Matice Karlsruhe i Deutsche/Kroatische gemeinschaft Karlsruhe.
Klementina navodi kako svoje političke aktivnosti želi upravo provoditi u HČSP-u jer je trenutno vidi kao jedinu dosljednu, čistu i časnu stranku koja se bori za nacionalne interese, istinu i provedbu lustracije. Brine za Hrvate u domovini, ali i iseljeništvu te svojim iskustvom i znanjem želi dati maksimalan doprinos u ostvarenju svih ciljeva.
Klementini ovim putem čestitamo i želimo puno uspjeha u radu kao i dobrodošlicu svim novim članovima iz Njemačke.

Bog i Hrvati! Za dom!
HČSP