• Twitter
  • Facebook
  • Feed

KAO SLJEPCI SRLJAMO U PROPASTPiše: Luka Podrug 05. ožujka 2009.

Od pristigle gospodarske krize puno je opasnija kriza morala poštenja i zdravog razuma, koja nas je obuzela. Lakše ćemo nadoknaditi radna mjesta, gubitke i nestašice nego štetu koju će nam ova vlast počiniti u ime božanstva zvanog EU. U cilju slamanja svakog otpora iz javnosti je protjeran svaki glas otpora i razuma.

Na javnoj televiziji opet ni riječi o Ocu Domovine Anti Starčeviću, na 113. obljetnicu njegove smrti. Nije on Tito ni Smoje. Televiziju su uzurpirali Jovan – Vanja, Aco, Denis i slični koji ugošćuju samo članove vučjeg čopora. Ima tu mjesta i za srpsku cajku »Lepu Brenu» i tu u udarnom terminu javne kuće zvane HTV, ali nema ni spomena na Antu Starčevića. Slično je prošao i dokumentarni film o Anti Gotovini. Na premijeri nije bilo nikoga iz državnog ni političkog vrha. Oni su Gotovinu ionako izručili radi svojih fotelja. Javnoj televiziji dokumentarni film o Anti Gotovini nije interesantan, za razliku od četničko propagandne « Oluje nad Krajinom» i još goreg uratka sličnih autora o tzv. logoru u Lori. Zastrašujuća je spoznaja iz prošlog broja Hrvatskog lista, o milijunskim odštetama obiteljima stradalih Srba u Lori. Mogu li Hrvati, makar u smrti imati ista prava kao Srbi? Ne čudi stoga ponašanju drugih prema nama. Hrvatsko državno vodstvo sastavljeno od ljudi bez trunke dostojanstva i samopoštovanja, prepuno ulizica, karijerista i materijalista bespogovorno pristaje na sve ucjene i pritiske. Naviknuti na popuštanja čudimo se kada Slovenci štititi svoje interese. Tko nama brani štititi svoje nacionalne interese, uvesti Gospodarski pojas i organizirati referendum o ulasku u NATO. Zašto Hrvatska ne brani svoje generale umjesto što ih lažno optužuje? Treba imati vlastiti ponos, moral i dostojanstvo kako bi se isti štitio i branio na nacionalnoj razini. Hrvatska izmišlja nepostojeće topničke dnevnike podilazeći moćnicima koji su odlučili osuditi Gotovinu i ostale usprkos činjenicama. Očito je to i nakon iskaza samih svjedoka tužiteljstva. Ma koliko Mesići, Puhovski, Laušići lagali opet nemaju dokaza protiv Gotovine. Službena politika umjesto diplomatske ofenzivu i traženje trenutačnog oslobađanja Gotovine, izmišlja nepostojeće dnevnike i pokušava iskonstruirati dokaze protiv svojih generala. Sve radi ulaska Hrvatske u EU. Zašto Hrvatska mora uopće u NATO i u EU, a zašto mora upravo sada i pod svaku cijenu? Komu se tako žuri rasprodati teško stečenu neovisnost? Pitanje je dana kada će Sanader i Mesić pristati na Slovenske ucjene i pokloniti dio teritorija za ulazak u EU. Slično je bilo kod uhićenja Gotovine. Gotovina ili EU graktali su uglas pa izručili nevinog čovjeka. EU ili malo mora i dva tri sela, zaključit će sutra kada prodaju teritorij, kao što su prodali i Gospodarski pojas. Spašava nas Slovenski referendum. Kamo sreće da se održi i uspije, kada ga nema u Hrvatskoj makar je po ustavu obvezan. Naša vlada sprema i promjenu Ustava kako bi opet, na prijevaru odvela ovaj narod, kao guske u magli, u novi savez i novo ropstvo.

Stoga je od pristigle gospodarske krize puno opasnija kriza morala poštenja i zdravog razuma, koja nas je obuzela. Lakše će mo nadoknaditi radna mjesta, gubitke i nestašice nego štetu koju će nam ova marionetska vlada počiniti u ime božanstva zvanog EU. U cilju slamanja svakog otpora iz javnosti je protjeran svaki glas otpora i razuma. Sve je relativizirano, sve vrijednosti su popljuvane, sve skupine i svi pojedinci koji drukčije misle maknuti su iz javnog života.

U tijeku je odstrjel i vodstva zagrebačke HVIDR – e. Ivan Pandža je bio jedan od posljednjih čestitih i poštenih branitelja koji se nije povukao ili kojega do danas nisu uspjeli smijeniti, a koji je vodio neku udrugu branitelja. Zagrebačka HVIDR- a je dugo jedina u Hrvatskoj uz časne izuzetke na nižim razinama bila izvan nadzora službene vlasti, njeno vodstvo je bilo slobodno i odvažno postavljati pitanja i tražiti odgovore. Sada se i njih disciplinira, kada ih se već nije uspjelo kupiti. Tužno, ružno, jadno ali za naše prilike normalno i prihvatljivo. Kriza poštenja, ljudskosti, dosljednosti ili sažeto zdravog razuma ozbiljno kao karcinom nagriza hrvatsko društveno tkivo i ozbiljno ugrožava budućnost Lijepe naše u koju se svi zaklinjemo i koju svi navodno volimo. Izluđeni, izvarani i manipulirani nasjedamo na montirane političke procese od slučaja Lora do suđenja Zagorcu. Prihvaćamo imbecilno objašnjenje ubojstva Ivane Hodak. Nerazumno hrlimo u NATO i EU. Ponizno pristajemo na ucjene. Odrekli smo se zdravorazumskog razmišljanja i logike. Odrekli smo se Boga i Hrvatske, branitelja i Tuđmana, izdali generale, rasprodali imovinu, ostavili na vlasti komuniste i lopove i kao slijepci srljamo u propast , jer smo se pristali biti objekt kojim se upravlja umjesto subjekt koji se rukovodi vlastitim zdravim razumom.

Hrvatski list Luka Podrug

Nema komentara