• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Jugoslovenska tortura na HTV-u, nastavlja se punom paromReagiranje na laži Jugoslovenke Silvije Luks

Molimo Vas da sukladno Zakonu o javnom priopćavanju objavite ovo naše reagiranje na članak u Slobodnoj Dalmaciji (Ovo se odnosi na SD i one koji su objavili laži Jugoslovenke Silvije).

Točno je da je Hrvatska čista stranka prava prosvjedovala protiv izbora za člana uprave HRT-a Zorana Mihajlovića, koji je sasvim slučajno Srbin. Ali mi nismo prosvjedovali zbog toga što je on kao Srbin kandidat za člana uprave HRT-a, nego zbog toga što taj Srbin radi proslave 15. 4. 2011. kada su osuđeni naši generali u Haagu, zbog toga što proslavu Oluje naziva Ustaškim dernekom i zbog toga što on ne priznaje hrvatsku državu, a ima se obraza kandidirati na tako visoku dužnost u državi koju mrzi iz dna srpske duše (iako neki kažu da Srbi nemaju dušu) i ne priznaje da Hrvati imaju pravo na svoju državu.

Jugoslovenka Silvija Luks, kao revna služiteljica udbo-jugoslovenske ideje, se s razlogom našla pogođena našim prosvjedom, pa je u maniri velike „demokratkinje“ pozvala medije da prešute prosvjed HČSP-a, jer po njoj pravo na javnu riječ imaju samo antihrvati, udbaši i velikosrbi među kojima se ona osjeća sasvim ugodno.

U Zagrebu, 13. 4. 2011.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

13.09.2011. | 15:55, Slobodna Dalmacija

Kriza na HRT-u se nastavlja, Ante Tomić: Ovo je kretenski!

Programsko vijeće i Nadzorni odbor ponavljat će natječaj za izbor člana Uprave HRT-a, nakon što u tome nisu uspjeli na današnjoj sjednici na Prisavlju.

Nedavno odabrani ravnatelj kuće Josip Popovac predložio je za te funkcije dvojicu svojih suradnika – ravnatelja Hrvatskog radija Zorana Mihajlovića čija je kandidatura prihvaćena s 12 glasova, no zapelo je na odabiru člana Uprave Marka Ugarkovića, inače direktoru prodaje HRT-a.

Naime, njemu su za izbor nedostajala čak dva glasa Vijećnika, pa se natječaj za članove Uprave mora ponoviti. Četvero vijećnika predalo je prazne glasačke listiće i time očito opstruiralo rad Vijeća.
Prvi je oštro je prosvjedovao vijećnik Ante Tomić.

– Ovo je kretenski! Ne mogu ja izabirati čovjeku suradnike koje on ne želi,
revoltirano je kazao.

Vijećnica Sanja Ivić je u svom negodovanju otišla najdalje žučno vičući na hodniku kako ne može vjerovati da se netko usudio na taj način opstruirati sve ono što televiziju i Vijeće očekuje u narednim mjesecima.
Iznenađena je bila i predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić Rotar.

– Ovo je jedna neobična poruka javnosti, predsjedniku Uprave i svima nama. Vrijeme je da se malo posramimo. Hvala onima koji nisu glasovali, nadam se da imaju za sebe opravdanje, poručila je anonimnim Vijećnicima koji su odbili glasovati za predloženog kandidata.

Kazala nam je kako smatra da je riječ o nekim interesnim skupinama koje očito žele da se cijeli proces restrukturiranja HRT-a uspori ili odloži pred parlamentarne izbore.

– Zašto se to četvero Vijećnika nije javilo i javno na Sjednici kazalo svoj stav, pitala se ogorčeno.
Poznavatelji prisavske upravljačke krize smatraju da nepoznata četvorka „suzdržanih“ brani interese vladajuće stranke kojoj odgovara predizborni kaos na državnoj televiziji.

Programsko vijeće očekuje novo raspisivanje natječaja za 10-tak dana, no nije naodmet znati i da svaki takav proces i nova Sjednica Vijeća HRT koštaju 40 000 kuna.

HČSP prosvjedovao protiv izbora Mihajlovića

Za vrijeme trajanja Sjednice na ulazu u HRT održan je prosvjed članova Hrvatske čiste stranke prava koja se pobunila zbog izbora Zorana Mihajlovića koji po njima ne bi trebao biti izabran zbog svoje srpske nacionalnosti. Na prosvjedu se okupilo tek 50 tak prosvjednika.

– Molim sve nazočne novinare da to prešute, prosvjed na ulazu u Prisavlje zbog nacionalnosti Zorana Mihajlovića je sramotan, poručila je predsjednica NO-a Silvija Luks.

– Gospodin Mihajlović ima moj glas, kažem to javno, pohvalila se.
Nije im bio dobar u srpnju, no sada jest

Zanimljivo je i da je još u prvom pokušaju izbora članova Uprave HRT-a u srpnju Josip Popovac predložio Zorana Mihajlovića, no on je tada dobio tek pet glasova. Koji su razlozi da je za samo dva mjeseca zadobio pažnju većine članova Vijeća, može se tek kalkulirati, no ovakva praksa jasno razotkriva stalno trgovanje i igre interesnih skupina unutar Vijeća.

Antonela Marušić