• Twitter
  • Facebook
  • Feed

IZASLANSTVO HČSP-A PREDVOĐENO POLITIČKIM TAJNIKOM TADIJOM LJUBIČIĆEM NA MJESTU POGIBELJI BLAŽA KRALJEVIĆATadija_Ljubicic_Obljetnica_atentata_Blaz_Kraljevic

Kruševo – Na 25. obljetnicu mučkog ubojstva generala Hrvatskih Obrambenih Snaga Blaža Kraljevića i njegove pratnje na lokalitetu Kruševo na uzvisini iznad Mostara, izaslanstvo Hrvatske čiste stranke prava je položilo vijenac od svježeg cvijeća na spomen obilježju. Izaslanstvo je predvodio Tadija Ljubičić politički tajnik HČSP-a i predsjednik HČSP BIH. U polaganju vijenca frankovaca na mjestu stravičnog zločina koji su počinili izdajnici hrvatskog naroda nazočio je i g. Damir Čović dugogodisnji član stranke iz Mostara. Po vrlo vručemu vremenu skupili su se štovatelji pok. Kraljevića iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i inozemstva. U uvijek turobnoj ,sjetnoj, ali i prkosnoj i ponosnoj atmoferi, dalo se osjetiti kako je ideja koju je zastupao pokojni “Ero” još uvijek živa u srcima istomišljenika. Trzavice, razlike, svađe, osobne netrpeljivosti ostaju po strani barem za nekoliko sati koliko traje obred sv.Mise zadušnice i polaganje vijenaca. Izaslanstvo HČSP-a je uz čašicu razgovora s pripadnicima 101. Bojne HOS-a predvođenih g. Viktorom Nikolajevom evocuiralo uspomenu na prošle dane, napose obnove pravaštva u Sarajevu te ljude i dogadjaje koji su obilježili pravaštvo u glavnom gradu BIH. Napose se rado prisjećamo pok. Zvonimira Skokovića-Dide, spiritus mouvensa HOS-a, predsjednika HSP-a Draška Urumovića, pok.Tomislava plemenitog Tvrtkovića, te Zvonimira Jana..

Čujte: Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca što se već sada rađa,
zbijeni ko mrka, teška prijetnja i s razvitim jedrima nove snage

Vitezovi HOS-a: Blaž Kraljević – Ero, Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić, Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i Rasim Krasniqi!

Laka im bila hrvatska gruda za koju su položili svoje živote! S nama su!

Bog i Hrvati! HČSP

na_spomen_mjestu_pogiblji_Blaza