• Twitter
  • Facebook
  • Feed

IVAN LUČIĆ PRIVEDEN I PROVEO NOĆ U PRITVORU ZBOG HOS NAVIJAČKOG ŠALA!Dana 07. rujna 2021. u Splitu na stadionu Poljud na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru koja se odigravala između hrvatske i slovenske reprezentacije deset minita prije kraja utakmice policija je na tribini privela gospodina Ivana Lučića jednog od obnovitelja HČSP-a te dopredsjednika HČSP-a Županijskog vijeća Splitsko-dalmatinske županije ( na slici lijevo ) koji je bio na utakmici sa svojim unukom i prijateljima.

Ivan je uhičen jer je imao navijački šal na kojem je bio grb HOS-a, hrvatski grb i ratni pozdrav HOS-a Za Dom spremni.

Bitno je napomenuti da je Ivan Lučić bio hrvatski imigrant, veliki borac za hrvatsku nezavisnost, aktivist u prikupljanju nebrojenih donacija za uspostavu hrvatske države kao i naoružavanje hrvatske vojske, te bliski prijatelj i kum pokojnog Mire Barešića sa kojim je bio u Švedskoj.

Cijeli ovaj incident dogodio se zbog  nečega što još koliko mi znamo nije zakonom zabranjeno niti je kazneno djelo. Ivana koji je umirovljenik policija je privela, a sve to morao je gledati i proživljavati u šoku njegov mali unuk.

Ivan je noć proveo u pritvoru, a prije podne 08. rujna odveden je nadležnom sudu koji ga je pustio uz novčanu kaznu uz obrazloženje da je pozdrav Za Dom spremni “kazneno djelo” te da isto može vidjeti na stranicama Vrhovnog suda na kojima mi to nismo vidjeli.

Isto tako u posjedu smo i dokumentacije na kojima se jasno vidi da je to prekršajno djelo koje je izdala i sama sudkinja koja tvrdi suprotno.

Podsjetiti ćemo da je i sadašnji predsjednk HČSP-a Davor Trbuha 2012. godine uhićen od strane austrijske policije u suradnji sa “hrvatskom” na Bleiburškom polju 2012. godine zbog pozdrava Za Dom spremni gdje je uz visoku novčanu kaznu proveo i tri mjeseca u Klagnfurtskom istražnom zatvoru.

Ništa nije slučajno!

Hrvatska čista stranka prava najoštrije osuđuje prije svega čin policije zbog privođenja, lišenja slobode i na kraju sud koji je donio takvu sramotnu odluku jer koliko mi znamo još uvijek to je prekršajno djelo što piše i u prilogu dokumentacije i rješenja, a nikako kazneno jer o tom zakonu koji treba ići u proceduru još se nije raspravljalo u Saboru RH, a kamoli da je donešen kako tvrdi sudkinja Općinskog suda u Splitu.

Izgleda da represivni aparat RH poskrivečki i iza kulise provodi svoj naum kao za vrijeme bivše SFRJ.

Ovo je nedopustivo i protiv toga se moramo zdušno boriti kako na sudu tako i u javnosti!

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP