• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HSP dr. Ante Starčević i HČSP počeli kampanjuSubota, 08 Listopad 2011 12:32

HRT
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatska čista stranka prava zajedničku koalicijsku kampanju za parlamentarne izbore započele su danas iz Rakovice, gdje se slavi 140. obljetnica rakovičkog ustanka. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić rekla je da je Rakovica odabrana jer je vođa ustanka Eugen Kvaternik bio pravaš. Ako je Kvaternik mogao položiti svoj život za slobodnu Hrvatsku, najmanje što mi možemo učiniti je nastaviti tu borbu za Hrvatsku, kazala je.

Ona i predsjednik HČSP-a Josip Miljak složili su se da je njihov izborni program istovjetan, a glavne odrednice su očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa i očuvanje hrvatskog naroda, kao i to da Hrvati ostanu živjeti u Hrvatskoj, a ne da se iseljavaju. Tomašić je ustvrdila da će to biti moguće samo ako se osigura posao za normalan život svima, a preduvjet je da se napusti princip podobnosti.Također je kazala da će njihov način kampanje, budući da nemaju novca, biti obilazak trgova, domova i kafića da bi jednostavno predstavili da oni pravaštvo žive.

Najavili su da na izbore izlaze u svim izbornim jedinicama, a pod pravaškim kišobranom, kako su nazvali svoju koaliciju, očekuju osvajanje osam zastupničkih mandata. Također vjeruju da će i puno drugih malih stranaka doći u Hrvatski sabor jer je ljudima dosta, kako su rekli, i HDZ-a i SDP-a te da je vrijeme za promjene.

VEČERNJI LIST
Na izbore HSP dr. Ante Starčević izlazi u koaliciji s Hrvatskom čistom strankom prava, a Ruža Tomašić kako sama kaže “skromno” – očekuje 8 mandata u hrvatskom Saboru.

Mojih 20 godina rada dovoljno govori o meni. Nikada se nisam ogriješila o hrvatske zakone, hrvatskog čovjeka ili Hrvatsku. Naš program je očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa i naroda. Moramo omogućiti normalan način života, borbom protiv podobnosti i zalaganjem za sposobnost ne bismo li spriječili iseljavanje naših ljudi – rekla je na obilježavanju 140. godišnjice Rakovičkog ustanka Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

Napominje da je Eugen Kvaternik, vođa ustanka u Rakovici bio pravaš, a da je njezina namjera pokazati kako se oni drže izvornog pravaškog nauka.
Na izbore ta stranka izlazi u koaliciji s Hrvatskom čistom strankom prava, a Ruža Tomašić kako sama kaže “skromno” – očekuje 8 mandata u hrvatskom Saboru.

Vjesnik.hr; Večernji list; HRT; ZNet; 24sata; Tportal;