• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Hrvatska će biti slobodna tek onda kada na sužbenomu grbu bude prvo bijelo polje17. listopada 2008.
Koliko su velikosrbi i jugounitaristi ili jednim imenom UDBA-ši jaki u Hrvatskoj, o tomu, ne biste vjerovali najbolje svjedoči hrvtaski grb, na kojemu je prvo početno polje crveno, jer su oni tako htjeli.
Srbi su nakon “ujedinjenja” prvo promijenili redoslijed boja na hrvatskom grbu: uvode grb s početnim crvenim poljem, a onaj s bijelim poljem – koji je 1848. godine odlukom hrvatske Banske vlasti postao grb Hrvatske – od 1941. nazivaju USTAŠKIM!
Bilo je to godine 1918. No, jugoslavensko-goldsteinovski povjesničari ne spominju taj ljubki detalj iz hrvatske povijesti. Srbi su 1918. zabranili i rad Hrvatskog Državnog Sabora – i godine 2000-te je nekome smetao naziv Državni. Jer, kako kažu oni koji se brinu o mentalnoj higijeni Hrvata, “on budi neugodna sjećanja na ustaše, Pavelića i Tuđmana”. Stara opera štakora i labradora.

10. travnja 1941. Hrvati su najavili oslobađanje od srpskog hegemonizma – Srbi to pokušavaju spriječiti: 9. travnja su vojnici II. konjičkog puka “Car Dušan Silni” ubili 26 Hrvata u Bjelovaru i okolici; 11. travnja 17 Hrvata u Derventi i 32 Hrvata u Mostaru; 13. travnja 25 Hrvata u Čapljini… Dakle, digli su ustanak u Banovini Hrvatskoj prije nego je uopće poglavnik dr. Ante Pavelić proglasio Nezavisnu Državu Hrvatsku, u travnju 1941.! Repriza srpskog ustanka izvedena je 1991. godine, a danas se ponovno pišu budnice protiv hrvatske državotvornosti pod parolom “detuđmanizacije” Hrvatske.

Mnogi još ni danas ne znaju, i zato trebamo spomenuti, da je “tako zvanu” Nezavisnu Državu Hrvatsku priznala većina europskih država, koje su imale svoja predstavništva u Zagrebu. Sljedeće su države priznale hrvatsku državu: Japan, Mađarska, Slovačka, Finska, Bugarska, Španjolska, Njemačka, Italija, Danska, Francuska, a diplomatski i konzularni odnosi bili su sa : USA, Svetom Stolicom, Portugalom, Švicarskom, Švedskom, Turskom, Argentinom, Urugvajem, Burmom, Tajlandom i Kinom.