• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HRVATI SU OSUĐENI ČITATI TEKSTOVE KOMUNISTA I PROYUGOSLAVENA HČSP SE PITA DO KADA?hcsp_zds1

Nedavno smo u Večernjem listu naišli  na kolumnu “Nikad robom” autora Gorana Gerovca. Autorski je to napis u kojem dotični novinar, očito lijevog spektra, proziva hrvatsku politiku, hrvatsku javnost i napose hrvatske branitelje zbog, kako on to piše, “nevjerojatne agresivnosti hrvatskog društva, prema kojoj se Vlada, premijer, predsjednica i svi ostali odnose chamberlainovski kompromisno, dajući nasilju legitimitet da krene u ulične obračune sa svima onima koji nisu dovoljno Hrvati, katolici, državotvorni, domoljubi, rodoljubi, poslušni, pokorni, pokvareni, besprizorni, nepismeni, tradicionalni, zli.”
Ovaj napis izašao je iz pera komplesaškog novinara, koji se postavlja u poziciju vrhovnog arbitara, gurajući svoj “intelektualni” image kao jedino mjerilo, nameće tezu o “progresivnoj dezintelektualizaciji” hrvatskog društva. Čitajući s razumijevanjem, došli smo do zaključka kako tu “dezintelektualizaciju” društva, “devalvaciju” razmišljanja, potiču “mračne, nepismene, tradicionalne i zle” sile desnice, koje su, vidi molim te, natjerale lijeve, progresivne snage u rovove.
Već dugo nismo, od vremena Jergovića i Tomića,  pročitali neki tekst u ovolikoj mjeri neinteligentan, obojen udbo-komunističkom filozofijom. Vedrana Rudan piše slične tekstove, ali ona, bar, takve žabokrečine zamota u domoljubni celofan.
Jergović, ona pobjegulja iz granatama satrtog Sarajeva, piše oproštajne govore koje čita na pogrebima Titovim pionirima, a Tomić u ilegali vjerojatno piše neku antihrvatski prozu, međutim, tu je zamjena s klupe, doduše, samo zamjena.
Manjak inteligencije kod ovakvih piskarala očituje se u stalnom pozivanju na lijevi intelektualizam, koji nikakve veze nema s ljevicom, već je proizvod atavizma hrvatskog društva, ostatak ostataka socijalističko- komunističkog društva iz kojeg nikako da se Hrvatska izbavi.
Temeljni problem stalno se gura pod tepih, jer da je bilo kuraži, da nam kapu nisu krojili udbaši iz lijevog (SDP) i desnog (HDZ) krila komunističke partije, tada bi bila provedena dubinska lustracija i ova bi zemlja, ovaj bi narod konačno prodisao.
Ovako, osuđeni smo, čitati tekstove ovakvih piskarala, koji zahvaljujući ubijanju ponosa i duše hrvatskog naroda u svoje đepove svakog mjeseca trpaju “ustaške” kune.

Bog i Hrvati! Za dom!
HČSP