• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP:PROŠLA JE GODINA DANA OD ZAPOČETOG ISTRAŽIVANJA PARTIZANSKIH ZLOČINA I NA ŠIREM PODRUČJU OPĆINE ĐURMANEC? 

HČSP se iskreno nada da će se terenska istraživanja nastaviti i uroditi plodom glede otkrivanja najvećih stradavanja Hrvata od parizansko-komunističke ruke.

Na žalost mi u HČSP smo mišljenja da je to bio samo predizborni trik vladajućih prije prošlih Parlamentarnih izbora i da se po tom pitanju više ne radi gotovo ništa jer do sada nismo vidjeli niti jedno izvješće o provedenim istraživanjima glede žrtava, a kamoli rezultate.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz sudjelovanje drugih nadležnih institucija 18.svibnja 2020. započelo je s terenskim istraživanjima, odnosno probnim iskapanjima na području općine Đurmanec.
Nastavno na netom započetu ekshumaciju žrtava poslijeratnog razdoblja na području općine Brdovec u Zagrebačkoj županiji, Ministarstvo hrvatskim branitelja započinje s provedbom aktivnosti terenskog istraživanja na području Krapinsko-zagorske županije.
S obzirom da će terensko istraživanje uključivati složenu obradu više lokacija na širem području Općine, odnosno Maceljske gore, aktivnosti se planiraju kroz duže razdoblje kako su rekli u Ministarstvu.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP