• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP:PRIOPĆENJE ZA JAVNOST “KOALICIJA” GLAVE GORE MASKE SU PALE! 

Da, “Glave gore, maske su pale”.

Interesantna je ta hrvatska politička kloaka, baruština u kojoj i ono što na prvi pogled izgleda dobro, već na drugi pogled je čudno, strano i uprljano.

Mi smo kao dosljedna, Hrvatska čista stranka prava, lustrirana od svih koji su na bilo koji način surađivali ili koalirali s KPH (HDZ + sateliti) krenuli u Pokret koji je trebao Hrvatskom narodu donijeti mogućnost izbora, konačno pružiti hrvatsku opciju, koja bi prvo vratila Zagreb, a onda krenula na konačno oslobađanje Hrvatske od jugoslavena, četničkih prirepaka i EUnuha, vratila ponos i uspostavila Hrvatsku kao stvarno neovisnu državu u kojima je Hrvatski narod svoj na svome, a oni koji su bili ili su još uvijek quislinzi nekih novih gazda dobiju zasluženu nagradu.

Međutim, kako stvari stoje, to se neće još dugo dogoditi. Uglavnom kada nitko od “domoljubnih” stranaka nije htio podržati inicijativu GGMD mi čisti pravaši jesmo. Pokret je bio zamišljen da oko sebe okuplja domoljube, rodoljube,  pravaše i sve one koji dišu hrvatski i za Hrvatsku.

Nakon što smo potpisali koalicijski sporazum s Hrvatskom strankom građanskog otpora, nakon što je to svojim prisustvom prihvatio dr. Srećko Sladoljev, nakon što je Građanska inicijativa “Glave gore, maske dolje” prihvatila osnivanje Pokreta istog imena, počele su prizemne igre.

Prvo je kandidat za gradonačelnika dr. Srećko Sladoljev odustao od kandidature i prihvatio samo kandidaturu za skupštinu. Podržali smo ga, jer je bio idealan kandidat, novi vjetar u politici, moralan, nepotkupljiv i čvrst u svojim stavovima. Problem je nastao, jer nismo imali nikoga za kandidaturu za gradonačelnika, nakon pregovora s nekoliko političara koji su zadovoljavali naše standarde i načela, odlučili smo se za Zagrepčana ing.arh. Ivana Valeka, bivšeg vrhunskog sportaša, menadžera s velikim iskustvom u upravljanju.

I tada počinje nešto što još nismo vidjeli na ovim prostorima. Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba samoinicijativno skreće oštro  ulijevo, preuzima sve ovlasti, donosi odluke bez konzultacija, za njega nema više koalicije i što je najgore počinje u Pokret dovoditi ljude kao što je Velimir Krsnik, bivši novinar, urednik u “Vjesniku” glasilu KPJ I KPH i jugoslavenski diplomatski kadar, vrši konzultacije s Tihomirom Dragunom, čovjekom protiv kojeg se vode sudski sporovi iz vremena kada je surađivao s Kutlom i šećer na kraju, Valek traži da SIP (Stranka Ivana Pernara uđe u Pokret i u koaliciju).

HČSP je dala do znanja svima u Pokretu da to neće dozvoliti, jer je protivno našim načelima i da osoba, trećerazredni političar koji je u Saboru, na srpskoj televiziji, pa i na svom YouTube kanalu govorio protiv Hrvatske i Hrvata, VRO “Oluju” nazvao zločinačkim pothvatom, a hrvatske branitelje počiniteljima genocida i Domovinski rat građanskim ratom, bude u istoj rečenici s HČSP-om, a kamoli u nekom Pokretu, koji je sve manje Pokret, a sve više Valekova prčija.

Zadnja kap, koja je prelila čašu, bilo je kada je dr. Sladoljev, upoznat s ovime, izabrao ovu čisto protuhrvatsku opciju.

Stoga, pozivamo, sve članove HČSP, simpatizere, domoljube, rodoljube, sve pravaše koji drže do svog ponosa, a žive u gradu Zagrebu da ne podrže ovaj nakaradni Pokret, koji ništa dobro neće donijeti Zagrebu, Zagrepčanima ni Hrvatskoj u cjelini samo spomenutim pojedincima osobnu korist.Na žalost oko nečeg dobro zamišljenog okupile su se interesne skupine.

Hrvatska čista stranka prava ovim priopćenjem za javnost istupa iz koalicije i Pokreta, te tražimo da se naš znak odmah briše sa svih dokumenata, plakata ili bilo kojih mjesta gdje se pojavljuje Pokret pod prijetnjom sudske tužbe.

S ovim Pokretom i s ljudima koji ga vode ne želimo više imati nikakve veze.

Jednako tako, HČSP izjavljuje da više ne podržava kandidate Pokreta dr.Srećka Sladoljeva i ing.arh.Ivana Valeka.

S pravnicima ćemo se konzultirati u svezi možebitne tužbe protiv onih koji su svojim djelovanjem nanijeli nam političku štetu, držali nas u zabludi i onemogućili nas pri izlasku na izbore za gradonačelnika i Skupštinu grada Zagreba što se posebno odnosi na čelnika stranke HSGO sa kojom smo potpisali sporazum.

Sve ovdje izneseno nalazi se arhivirano u prepisci i mailovima, te će služiti kao dokaz za možebitne sporove.

Predsjednik Gradskog odbora HČSP-a grada Zagreba i Politički tajnik HČSP-a Siniša Novak

Bog i Hrvati. Za Dom! Spremni!