• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ZA UKIDANJE APSURDNIH MJERA ZAPOŠLJAVANJA “ILEGALNIH MIGRANATA”U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) predstavljena je mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) “Osposobljavanje na radnom mjestu” s naglaskom na uključivanje migrantske populacije na hrvatsko tržište rada što je za HČSP nedopustivo i tražimo hitno ukidanje tih mjera u svakom smislu jel dobro znamo tko su i zašto su tu ti  “ilegalni migranti”.
Prema dostupnim informacijama u hrvatskoj trenutno živi oko 650 migranata, a jedan od ključnih koraka njihove integracije je zapošljavanje i osiguravanje financijske samostalnosti. Time se postiže trostruki učinak – brže uključivanje migranata u društvo, racionalno raspolaganje sredstvima namijenjenim pomoći toj “populaciji”, te rješavanje problema kroničnog nedostatka radne snage u Hrvatskoj kažu u HUP-u i HZZ.

HČSP UPOZORAVA da to nikako ne može ispasti dobro jer ilegalni migraniti ne poznaju hrvatski jezik, nemaju odgovarajuće dokumente ili ih uopće nemaju iz dobro nam znanih razloga pa se u evidenciji vode kao da su bez zanimanja, tu su ogromne kulturološke i vjerske razlike te nepripremljenost njihovih žena za tržište rada.
HČSP postavlja pitanje  koliko nas ta integracija i edukacija ilegalnih migranata koji to nisu bude koštala, a dobro znamo da to sve budu platili hrvatski porezni obveznici. Znači Hrvatska (vladajući) im budu pružili sve što treba kako bi se dodvorili EU, a za uzvrat upravo ti ilegalni migranti u skorije vrijeme budu krenuli  destabilizirati Hrvatsku našu kulturu, vjeru i na kraju obitelji čemu itekako mogu svjedočiti Francuska, Švedska i Njemačka.

HČSP se tome oštro protivi i poziva Hrvate na veliki oprez i odupiranje tom suludom naumu vladajućih. Na samom kraju osobe s azilom izjednačene su s hrvatskim državljanima, imaju jednaka prava na tržištu rada i u HZZ-u, kao i na sve pripadajuće naknade što se nikako ne može tolerirati dok naši nezaposleni i umirovljenici kopaju po smeäu, a hrvatski branitelji i njihove obitelji su obespravljene.

Bog i Hrvati!
Predsjednik HČSP-a
Davor Trbuha