• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP vrlo aktivna u međunarodnim kontaktimaBerlin, 29. lipnja 2011.

Predsjednik Hrvatske Čiste Stranke Prava Bosne i Hercegovine(HČSP BIH)Tadija Ljubičić posjetio je središnjicu vladajuće njemačke stranke Christliche Demokratische Union (CDU) u Berlinu gdje je s savjetnikom kancelarke Dr. Angele Merkel za europsku sigurnost, Gertom Olavom Goehsom, razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ljubičić je veoma dobro informiranom stručnjaku za područje tzv. Zapadnog Balkana kazao da je hrvatski narod politički potpuno obespravljen uz pomocć visokog predstavnika Valentina Inzka koji podržava lažnog socijal-demokrata, koji je u stvari light-verzija unitarističke politike kakvu je zagovarao Silajdžić. Čelnik HČSP BIH je kazao da neo-otomanske težnje turskog premijera Erdogana i njegova ministra vanjskih poslova Davutoglua izazivaju zebnju kod mnogih naroda na Balkanu, navlastito kod Hrvata i Srba u BIH.

Savjetnik Goehs je rekao da se njemačka vlada zalaže za donošenje novog ustava u BIH koji ne bi bio na štetu niti jednog naroda. CDU traži potpunu institucionalnu ravnopravnost, te navode kako je nepravedno da pojedini narodi imaju entitet u kojemu tvore većinu i isto se pravo mora dati Hrvatima.

CDU odbacuje izborno preglasavanje na štetu Hrvata i ne smatra legitimnim izbor Željka Komšića i federalne vlade. Goehs zamjera suradnju najveće stranke hrvatskog naroda u BIH i Milorada Dodika koji pleše na rubu živaca međunarodne zajednice.

Ljubičić je posjetio i zakladu “Konrad Adenauer” koja pripada CDU i čije ispostave djeluju u Sarajevu i Zagrebu.

 

Nema komentara