• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP Švicarske spreman za izbore u 11. izbornoj jediniciU subotu 08. listopada 2011 godine na Dan nezavisnosti Republike Hrvatske i obljetnicu Rakovičkog ustanka, u Bernu je održan sastanak HČSP-a Švicarske. Sastanak je održan u prostorijama NK Tomislavgrad-a iz Berna na čemu im se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Uz članove je bilo nazočno i cjelokupno predsjedništvo podružnice, a raspravljalo se o predstojećim izborima na koje HČSP izlazi sa HSP Dr. Ante Starčević i općenito o političkoj situaciji u Domovini.

Posebno se naglasilo da je za Republiku Hrvatsku puno bolje da ne ulazi u ovakvu Europsku Uniju koja se i sama raspada. Pogotvo ako želimo zadržati i ono malo što nam je ostalo od naše kulture i Domovine. Uzor Hrvatskoj bi trebala biti Švicarska, jer mi potencijala za to imamo, ali samo treba pustiti prave i sposobne domoljube da vode državu.

Naglasilo se i to da bi bilo dobro da se održi javna tribina u sklopu izbora, s predsjednikom Miljkom i kandidatima koalicije za 11. izbornu jedinicu.

Zbog bolje koordinacije podružnice i rapodjele odgovornosti predsjednik podružnice Danijel Plazibat predložio je gospodu Romea Pavlica i Antu Čolinu za dopredsjednike.

Za kraj smo se složili da se organizira putovanje podružnice u Vukovar 18. 11. 2011. godine i uz to da se slijedeće godine organizira humanitrana fešta « DAN VUKOVARA – DAN HEROJA » uz koncert Ante Matća. Na feštu bi pozvali i naše drage branitelje i heroje iz Vukovara, ukoliko imaju vremena da se odazovu i ukoliko im Vlada Republike Hrvatske omogući sigurnost od otmica, od strane Republike Srbije.

Ovim putem se želim osvrnuti na teroristički napad od strane grčkih terorista koje ne bih nazvao čak ni huliganima, jer ono što je se u Grčkoj dogodilo je teroristički napad na Hrvate.

Grčki teroristi potpomognuti svojom srpskom braćom pokušali su spaliti hrvatske navijače na tribini stadiona, a da ne govorimo o razbijanju i batinjanju žena, dijece i obitelji pred stadionom. Čak svjedoci kažu da je grčka policija pustila teroriste da se došetaju do hrvatskih navijača s kacigama na glavama i ogromnom količinom pirotehnike, jedan Hrvat je izgubio prst, čak je prema iskazu svjedoka grčka policija na podu tukla Hrvate i vikala Serbia, Serbia Fuck Croatia, a na sve to Vlada i HNS zatvaraju oči.

U drugim, normalnim zemljama se dignu na noge ako na carini u Hrvatskoj bude sitnih nesporazuma, a može se samo zamisliti koje bi sve mjere poduzeli da se ovakvo nešto dogodilo u Hrvatskoj. Nadamo se da će uskoro doći pravi Hrvati u Sabor i u Vladu, koji neće zatvarati oči pred raznim nepravdama koje se čine Hrvatima u drugim državama, jer ovi sad za to nemaju hrabrosti. Oni bi se sad najradije ispričali jer su se Hrvati drznuli doći u Grčku i bodriti svoju reprezentaciju.

Bog i Hrvati! Za Dom Spremni!

Danijel Plazibat