• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: SOROSEVI DEMONI NA DJELU! HOĆEMO LI TO DOZVOLITI? 

Streloviti uspon Sorosevih demona!
Ekstremni ljevičari i mrzitelji svih hrvatskih vrijednosti kao i katoličke vjere.
Saborska zastupnica platforme Možemo Sandra Benčić i lider iste te platforme i Saborski zastupnik Tomislav Tomašević uspješno se penju i prvode Sorošev vražji naum.Ovaj uspon prema zauzimanju Zagreba uskoro bi  se mogao pretvoriti i u preuzimanje vlasti i ispunjenju Sorosevih snova preko svojih vjernih demona koje financira i podupire.
Cilj je samo jedan! Uništiti Hrvatsku, vjeru, obitelj i tradiciju te stvoriti bolesno i izopačeno društvo.

Hrvatice i Hrvati, Zagrepčanke i Zagrepčani hoćemo li to dopostili?

Sandra Benčić poznata je javnosti kao nekadašnja aktivistica nevladine organizacije Centar za mirovne studije (CMS). Benčić je 2012. godine bila programska voditeljica CMS-a te ju je tada Saborski odbor za ljudska prava i nacionalne manjine imenovao u Povjerenstvo za nadzor policije.

Dvije godine kasnije ona je ušla u Izvršni odbor Centra za mirovne studije kada je ta udruga od Inicijative otvorenog društva za Europu (OSIFE), podružnice Otvorenog društva, milijardera i samoprozvanog filantropa Georgea Sorosa primila donaciju od 935.877 kuna.

Od navedenog iznosa, 46.840 američkih dolara CMS je dobio za projekt “Izbori za Europski parlament 2014 – otkrivanje govora mržnje i diskriminacije”, a kontakt za projekt bila je Sandra Benčić.

Podsjetimo OSIFE je donirao i još jednu udrugu povezanu s platformom Možemo. Udruga Institut za političku ekologiju (IPE), čiji je jedan od ključnih osnivača predvodnik Možemo Tomislav Tomašević, od OSIFE-a je između 2016. i 2019. primila oko 174.740 eura.

Projekt sprječavanja izbora “ksenofobnih, rasističkih” političkih opcija

Kada je riječ o samom projektu iz 2014. za koji je CMS dobio novce od Soroseve Zaklade, cilj je bio “potaknuti odziv ambivalentnih birača na izbore kako bi se spriječio izbor ksenofobnih, rasističkih i drugih radikalnih političkih opcija”. U sklopu tog projekta neke od aktivnosti bile su uključivanje takozvanog “javnog barometra koji mjeri govor mržnje”, pokretanje online kampanje sramoćenja satiričnim video isječcima i tematski koncerti protiv rasizma uoči izbora.

Konkretno, hrvatska nevladina organizacija CMS, koja kroz svoj rad otvoreno zastupa lijeve politike je od inozemne nevladine organizacije (Soroseve Zaklade) dobila novac kako bi pokušala utjecati na to koga će hrvatski birači izabrati za svoje predstavnike u Europskom parlamentu. To je nastojala učiniti kroz projekt putem kojega se ocrnjuje one kandidate koje oni smatraju ksenofobnima, rasistima i/li radikalnima.

Inače, Centar za mirovne studije redovito prima donacije od Inicijative otvorenog društva za Europu (OSIFE) pa je tako od iste 2013. dobila 917.620 kuna, 2014. 935.877 kuna, a 2015. 1.000.966 kuna. U 2019. godini u godišnjem izvješću CMS-a navodi se kako su “najveći udio u donacijama, odnosno 69.01% činili su prihodi od donacija inozemnih vlada i međunarodnih organizacija (OSIFE, Unitarian Universalist Service, US Embassy, Die Schwelle, Google) te ostalih međunarodnih organizacija za partnerske projekte (AMIF, INTERREG, REC, HORIZON, EACEA, DG JUST).

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP