• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP SE OŠTRO PROTIVI MIGRANTSKOJ POLITICI VLADE RHDok migranti polako okupiraju susjednu Bosnu i Hercegovinu i sve se više približavaju hrvatskoj granici u austrijski premijer Sebastian Kurz razmišlja o potpunom zatvaranju granice sa Slovenijom, a bude se i političari u njemačkom CSU koji trese kanzelarsku fotelju Angele Merkel i traže da se migranti vrate u prvu zemlju EU u kojoj su registrirani što je često puta bila Hrvatska.

Talijanska desna vlada odbija primiti brodove sa migrantima i ne želi biti luka za pristanak migrantima, koje na kraju ipak prima Španjolska pod tko zna kojim pritiscima? Jedino se održava naš sjeverni susjed Mađarska koja je već kod prvog vala podigla žičanu ogradu duž svoje granice i jasno se izjasnila da ne žele mignatne u svojoj zemlji, koji ne pripadaju njihovom kršćanskom svjetonazoru. Primjer Orbanove Mađarske slijedile su Češka, Slovačka i Poljska kojima sada francuski predsjednik Emmanuel Macron prijeti novčanim kaznama ukoliko ne prime migrante! Ima jedna vrlo zanimljiva stvar da se Macron i španjolske vlasti zalažu za otvaranje logora za migrante, pa se može primjetiti da su pod velikim utjecajem Njemačke, koja vodi u svemu glavnu riječ.

Hrvatska čista stranka prava smatra da bi Hrvatske trebala tražiti prijem u Višegradsku skupinu koju čine Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska te bi se kroz taj savez Hrvatska mogla bolje pozicionirati prema EU, koja će sigurno izvršiti određene pritiske na RH kako bi hrvatska granica ostala nebranjena i kako bi se jedan dio migranata ipak skrasio u Hrvatskoj. Potonji scenarij za HČSP bi značio potpuni debakl jer se mi zalažemo za nultu toleranciju prema migrantima i zatvaranje Hrvatske granice, koju je nemoguće ograditi žicom, ali je moguće rasporediti vojsku i policiju na granicu kako bi se zaštitila Hrvatska od najezde migranata.

Vlada RH nema niti ideje niti rješenja za migrantsku krizu, a nije niti shvatila da se i BiH treba obraniti od migranata jer sigurno nam ne bi trebalo biti svejedno što se na granici sa Hrvatskom grade izbjeglička naselja iz kojih će svakodnevno migranti pokušavati prijeći hrvatsku granicu u potrazi za „boljim životom“. Traže li ti migranti među kojima su rijetko žene i djeca bolji život ili pokušavaju velikim valovima pokoriti kršćansku Europu, koja im je očigledno veliki trn u oku?!

HČSP smatra da Hrvatska kao kršćanska zemlja mora biti na braniku one Europe kakvu smo stoljećima stvarali, a koju nam žele uništiti oni kojima ništa nije sveto. Višegradska skupina jedini je spas za Hrvatsku, ali pokraj ovakve nesposobne i podaničke Vlade i predsjednice bojimo se da ne možemo puno očekivati.

HČSP