• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP RH i BiH: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO PREDSTAVNIKE HRVATSKOG NARODA U BiH ZA IZDAJU I SLUGANSTVOTomislavgrad – Hrvatska Čista Stranka Prava najoštrije osuđuje izdaju koju su počinili svojom nazočnošću prigodom tzv. Dana Republike Srpske: Ivan Delvechio, veleposlanik Republike Hrvatske ,te Dragan Čović šef HDZ BIH, ministar u Vijeću ministara Bevanda te ministar u Vladi manjeg BH-entiteta Jerković. Veličanje izmišljenog dana ove tvorevine iz koje su protjerani Hrvati, Posavine, Prijedora, Kotor-Varoša i čitave regije Banja Luka i gdje pripadnici našeg naroda nemaju nikakvih prava na svojoj djedovini. Hrvatska Čista Stranka Prava razumije velike frustracije Hrvata nelegalnim izborom Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, glasovima Bošnjaka. Mora li zbog te činjenice vrh hrvatske politike u Bosni i Hercegovini ići u drugu krajnost? Hoće li uvlakaštvo Miloradu Dodiku i bratiji poboljšati položaj onih nekoliko tisuća preostalih staraca na ozemlju RS-a? Hoće li se Dodik založiti za pravi povratak svih predratnih stanovnika na svoja ognjišta? Neće! Znakovito je da vrhu hrvatske politike godinama nije smetao dopredsjednik ove tvorevine iz reda Hrvata Emil Vlajki. Dalmatinski Židov. Intimus Slobodana Miloševića i vatreni branitelj “Srpske!”.

Mi iz HČSP-a pitamo Ivana Delvechija i Dragana Čovića, imaju li imalo obraza, kad stanu pred Davora Glasnovića kojemu je u zloglasnom logoru Manjača odrezano uho i bušeno koljeno bušilicom? Osjećaju li sram što nikada nisu otišli u prijedorsko selo Briševo gdje su pripadnici vojske i policije napravili masakr nad nenaoružanim pripadnicima hrvatskog naroda? Nemaju dotična gospoda obraza. Odavno su oni u službi “Memoranduma II. Odavno hrvatske javne tvrtke sponzoriraju “sabore srpske krajiške pjesme” u Drvaru, većinskoj hrvatskoj županiji. Odavno je uz žmirenje službene hrvatske politike obnovljena rodna kuća zločinca i rodočelnika četništva Gavrila Principa u Grahovu! Odavno se trguje s glasovima u oba pravca (HDZ BiH i SNSD). Odavno se zove Šeseljev ex-drugi zamjenik Vučić na čajanke po Mostaru.

HČSP svime pobrojanim ne želi ni u kojem slučaju umanjiti pogrešnu politiku Bošnjaka koji bi na štetu Hrvata uspostavili vlastiti entitet kao kratkoročni cilj. Na krilma Erdoganove prodorne i beskrupulozne politike nadaju se dugoročno istisnuti Hrvate kao politički čimbenik. Što je riješenje za Hrvate BiH? Je li to famozni “Treći entitet?” i kuda bi išle njegove granice? Što je sa Sporazumom iz Washingtona o paralelnim i specijalnim vezama izmedju RH i F BiH? Sjeća li se itko tog dokumenta? HČSP smatra da se Hrvati u BiH trebaju okrenuti sebi i biti energični u svojim zahtjevima. “Republika Srpska” nije ispoštovala niti jedan aneks sporazuma u Daytonu. Na ispunjenje tih pbveza mora utjecati Republika Hrvatska. S druge strane mora pritisnuti korumpiranog visokog predstavnika međunarodne zajednice Valentina Inzka (austrijski Slovenac) da sprovede odluke Ustavnog suda o konstitutivnosti naroda. Predstavnici hrvatskog naroda u većinskim hrv. Županijama ponašaju se prema hrv. oporbi upravo kao navedeni silnici iz drugih naroda prema manjinama. Najveće iseljavanje bilježi se u županijama pod HDZ BiH dominacijom. Život dostojan čovjeka imaju samo njihovi uhljebi iz javnih službi. Njihova paklena mašinerija prigodom izbora birače oporbe prijavljuje na fiktivne adrese u inozemstvu, kako bi miljenici Dragana Čovića mogli imati i oporbene dopisne glasove koje križaju njihovi aktivisti. Tamni vilajet ostaje jos tamniji. Znakovito je da su na sve tri strane u vrhu vlasti i među opinion-makerima “deca komunizma “.

Tadija Ljubičić politički tajnik HČSP-a