• Feed

HČSP: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GLEDE PARLAMENTARNIH IZBORA

Ovim putem obavještavamo svekoliku javnost da je Glavni stan Hrvatske čiste stranke prava odlučio povući se s Parlamentarnih izbora za Hrvatski Državni Sabor.

Odluka je donesena temeljem spoznaje o neregularnim uvjetima pred koje nas je stavilo Državno izborno povjerenstvo svojim nečinjenjem.

Iako smo uputili dopis u kojem pozivamo DIP, da postupi u skladu Izbornim zakonom i opće prihvaćenim pravilima i kazni medije zbog eklatantnog kršenja tog Zakona i u konačnici Ustava RH, ništa nije poduzeto. Radi se o promidžbi nekih koalicija u emisijama na javnoj televiziji, gdje su javno iznošeni dijelovi programa istih, u za to izvanzakonsko neadekvatno vrijeme, čime su ostale stranke i/ili koalicije stavljene u inferioran položaj naspram ovih pozvanih u emisiju. Mišljenja smo da je to besplatna promidžba prije propisanih zakonskih rokova.

Obzirom na vaninstitucionalno ponašanje medija mišljenja smo da je DIP kao državno neovisno tijelo morao reagirati.

U ovakvim, NEJEDNAKIM i NEREGULARNIM uvjetima, jedino što nam je preostalo bilo je povlačenje s Parlamentarnih izbora. To nam nalažu naš ponos i načela Hrvatske čiste stranke prava.

U ovoj novonastaloj situaciji, pozivamo sve članove HČSP-a i simpatizere pravaškog pokreta da izađu na izbore i svoj glas daju opciji koja nam je po svjetonazoru najbliža, a to je pravaška opcija. Zatomimo ovaj puta razlike u mišljenjima i pokušajmo pokazati zajedništvo pravaša. HČSP je ovim potezom pokazala spremnost za buduće razgovore i otvorila vrata nadamo se buduće pravaške sloge na dobrobit hrvatskog naroda.

Jednako tako, pozivamo vas da ne vjerujete lažnim prorocima koji nude spas s figom u džepu, jer oni nisu rješenje.

Bog i Hrvati. Za Dom! Spremni!

HČSP