• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP-PRIOPĆENJE ZA JAVNOSTagrokor_propast

Hrvatska čista stranka prava nije željela iznositi svoje mišljenje oko događanja koja su obilježila posljednjih nekoliko mjeseci, ali i nekoliko godina. Razlog tome je i to što će se o predmetnoj stvari pisati i pričati još godinama i što će ista imati utjecaj na generacije hrvatskih građana.
Pogađate, radi se o Agrokoru, političko-ekonomskom mastodontu koji je izrasao na socijalističkom atavizmu političkih struktura.
Postavlja se jednostavno pitanje na koje nema jednostavnog odgovora: “Tko tu koga…….?”
No, najčudnije je u toj priči, da, svi sudionici, bez izuzetka, pa i sam Todorić vuku neku korist iz neminovne propasti ovog najvećeg, ali ne i posljednjeg primjera mafijaške pretvorbe i privatizacije nastale u umovima perjanica Yugo socijalističke ekonomije, školovanih na ruševinama raznih Obrovaca i prekaljenih u partijskim školama kumrovačkog tipa.

U ovoj zemlji, izmučenog naroda, u kojoj nije provedena lustracija, sasvim je prilično da se događaju ovakve stvari, jer dopuštamo da nam djecu ekonomiji uče socijalistički kadrovi rigidno lijeve orjentacije, a tajkune je politika promovirala od cvjećara, vozača, harmonikaša i kriminalaca.
Dragi Bog nek je sa vama, Hrvatice i Hrvati, pa zar se iz samog Hrvatskog državnog sabora nije odaslala edukativna poruka djeci poginulih hrvatskih branitelja, hrvatskim vojnim i civilnim invalidima rata, svim Hrvaticama i Hrvatima, građanima Hrvatske iz usta jednog od tajkuna vozača, hrvatskog generala: “Tko je jamio je jamio”!
Dakle, to je postao svojevrstan light motiv cijelog hrvatskog “boljeg sutra”.
HČSP vam Hrvatice i Hrvati, postavlja pitanje:” Čemu se nadate??!”
Kaže se da narod zaslužuje upravo onakvu vlast kakvu je i izabrao.

Strogo politički gledano, HČSP je protiv saborskog povjerenstva, ali iz dijametralno potpuno različitih razloga od desnog krila komunističke partije (HDZ). Mi se protivimo bilo kakvom povjerenstvu u kojem sjede predstavnici lijevog i desnog krila komunističke partije (SDP/HDZ), iz prozaičnog razloga, jer ne postoji ni najmanja mogućnost da tijelo takvog sastava iznjedri i jednu jedinu suvislu moralnu osudu protiv političkih rukovodstva svojih stranaka, koja su na ovaj ili onaj način pomogla stvaranju Agrokora.
U konačnici, to bi značilo, da bi se morali odreći s jedne strane Tuđmana, a druge Račana, a taj film nećemo gledati, jer to već graniči s znanstvenom fantastikom.

Zbog čega mi u HČSP-u držimo da svi imaju koristi u ovakvoj situaciji?

Pa, jednostavno zato, jer je Todoriću dato dovoljno vremena da novac deponirana na nepoznatu adresu, Ramljak i svita, ubiru lijepe plaće za ono što (ne)rade (i pitanje je da li ih se može smijeniti), dobavljači će se naplatiti iz novih kredita, a kreditori u konačnici od vlade, koja je opet zahvaljujući socijalističkom poimanju prava i ekonomije, državu dovela pred bankrot. Rusi će povisiti cijenu plina i tako podmiriti dugovanje po kreditu svojoj državnoj banci. Narod bi rekao, vuk sit, ovce na broju. U konačnici, narod će sve to platiti i zato, Hrvatice i Hrvati, ne vjerujte Danajcima ni kad vam darove nose.

Zbog svega toga, Hrvatice i Hrvati, građani Hrvatske, na sljedećim izborima, nikako nemojte glasati za pravašku opciju, koja vam je osigurala mir i slobodu te želju da nam jedina domovina ide u ispravnom smjeru u svakom smislu. Jer to su ognjištarci, kockoglavi, rigidni katolici, klerofašisti, za dom spremni, domoljubi, rodoljubi i marginalci.

Glasajte za lijevu i desnu opciju koju vam nudi lijevo i desno krilo komunističke partije, jer oni su vam dali, tajkune, lokalne šerife, Agrokor, stotine tisuća radnih mjesta diljem Europe, ispražnjena sela i opustjela polja.

Dali su vam, umjesto rimskog “kruha i igara, hrvatske “kobasice i pivo”.
Pa nek vam je u slast.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP