• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP postala parlamentarna strankaPodrug-Podstrana-ALI_6043
Hrvatska čista stranka prava je od danas parlamentarna stranka. Time smo nakon dugih petnaest godina vratili HČSP u Hrvatski sabor. U Sabor ulazi naš politički tajnik, Luka Podrug dipl. iur., koji je bio na niskom jedanaestom mjestu Domoljubne koalicije u desetoj izbornoj jedinici. Iako u Sabor ne ulazi pomoću preferencijalnih glasova, kojih je dobio 5103 (5,02%), ući će po međustranačkom ugovoru između HČSP-a i HDZ-a.

HČSP je u Domoljubnoj koaliciji bila podzastupljena i bez imena stranke, ali smo pristali na takav naš status zbog nužnog zajedništva hrvatskih domoljubnih snaga. Naš doprinos pobjedi Domoljubne koalicije je odlučujući, i on je daleko veći od toga jednoga mandata kojega će Podrug obnašati u cjelini. Posebnu snagu HČSP je pokazao u gradu Splitu, gdje smo dobili 7,67%.

Ako usporedimo glasove drugih pravaških lidera s onima našeg političkog tajnika, onda dobivamo zanimljivu sliku na pravaškoj sceni. Njih četvero je dobilo ukupno 3773 glasa, što je daleko manje glasova od Podruga i HČSP-a, iako su bili bolje pozicionirani na listama. Tako je npr. konzervativka Ruža Tomašić, dobila svega 1424 glasa, predsjednik HSP AS, Ivan Tepeš, ima 1557 glasova, predsjednik HSP-a, Daniel Srb, ima 492 glasa i predsjednik A-HSP-a, Dražen Keleminec, 300 glasova.

Iako se to neće vidjeti po mandatima u Saboru, ovo je više nego jasna poruka koja je pravaška stranka stožerna u narodu. Kroz kvalitetan rad u četverogodišnjem mandatu HČSP će to zasigurno postati i po mandatima. Čestitamo našem političkom tajniku, g. Podrugu na ulasku u Hrvatski sabor i hvala svima koji su nesebično radili u ovoj kampanji.

Bog i Hrvati !
U Zagrebu, 09. studenoga 2015.