• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: OSVRT NA POLITIČKO STANJE U HRVATSKOJKao što smo u naprijed predvidjeli, mi u HČSP-u, bili smo u pravu kada smo odlučili prekinuti svaku vezu s HDZ-om na svim razinama. Sav atavizam komunizma kojim su prožete dvije velike stranke (velike po članstvu, ne i po djelima) došao je do izražaja u zadnjih mjesec i više dana. Dok je Kolinda Grabar Kitarović iskoristila priliku i više manje postala svjetska senzacija, Plenković i društvo podsjetili su nas na izgubljene u svemiru. Naglo buđenje naroda na tragu uspjeha reprezentacije, zateklo ih je potpuno nespremne. No i to bi se moglo opravdati, da se usporedo nije javio strah od siline i neobuzdanih emocija naroda. Tada je nekima postalo jasno što bi se moglo dogoditi kada bi ta silna emocija bila usmjerena protiv njih i izmakla kontroli. Odmah počinju spinovi i kanaliziranje narodnih emocija, napadi na pojedince, neopravdano isticanje ustašoidnosti, ponovno bacanje kostiju narodu, potenciranje razjedinjavanja narodnog korpusa i sve to u maniri najgorih udbaških spinova. Sasvim sukladno desnom krilu komunističke partije. Za to vrijeme SDP, kao lijevo krilo te iste partije inzistira na sukobima u stranci, koji to zapravo i nisu, ali fokus svojih birača okreće u drugom smjeru i samim time pomaže Plenkoviću u otupljivanju narodne euforije. Sljedeći korak je kako izbjeći prelijevanje narodne ekstaze u Knin na proslavu Dana pobjede i Dana branitelja. Međutim, djelomično su to već postigli udaljavajući Thompsona od Knina, pa je na kraju količina ljudi u Kninu svedena na zanemariv broj, a središte događanja premješteno u Glinu koja, neka nam oproste Glinjani, nikako ne može zamjeniti Zvonimirov grad, ne po količini stradanja, već po važnosti u novijoj hrvatskoj povijesti.
Zašto je Glina izabrana za “središnju” proslavu? To je vrlo jednostavno, zato jer je Glina bila središte pobune Srba u sjevernom sektoru, a ujedno je i namjerno izabrana, jer se pretpostavljalo da će izazvati revolt kod srpske strane.
I tada dolazi završni igrokaz u režiji Plenkovića i njegovih savjetnika, a ne bismo se mogli okladiti da tu prste nije imala i Kolinda Grabar Kitarović, barem preko Budimira Lončara, jer se njegov potpis vidi u pozadini.
Udbaškim povezivanjem, četnika u Srbiji i komunista u Hrvatskoj organizirana je u Bačkoj Palanci tzv. “komemoracija” na kojoj je Vučić napao Oluju i Hrvatsku iz svih oružja. Zašto smo uvjereni u dogovor? Zato što je ovakva situacija odgovarala i jednoj i drugoj strani. Vučiću da zadovolji svojom retorikom jastrebove oko sebe, jer mu predstoji neugodna zadaća priznanja Kosova. Plenkoviću zbog toga, jer je nogometnim riječnikom, loptu prebacio na vanjske neprijatelje i samim time poentirao na kanaliziranju narodnog gnjeva prema Srbiji i Vučiću.
Pupovac je pak kao dobar vojnik partije, kojoj, ne zavaravajte se i on pripada, odigrao ulogu unutrašnjeg neprijatelja i po nalogu se pojavio uz Vučića u B.Palanci. Pupovac je samo mali od kužine i zadovoljava dva gospodara, a to mora, jer je umočen do grla u kriminal.

Hrvatice i Hrvati, ne budite naivni, ništa se u politici ne događa bez razloga. Ne nasjedajte dnevnoj politici, koja skriva dugoročne ciljeve, a dugoročni cilj je držati ovaj narod u ropstvu, dužničkom ili nekom drugom sasvim svejedno, jer kada narod razmišlja o preživljavanju, to je raj za korumpirane političare, pogotovo za one koji Hrvatsku doslovno ispijaju, cjede, a mrze je u svakom smislu i pogledu što se vidi iz priloženog.

Hrvatice i Hrvati, HČSP vas poziva da odbacite protuhrvatsku politiku koja služi vlastodršcima u Hrvatskoj i bjelosvjetskom ološu u EU, a koju predstavljaju HDZ I SDP, desno i lijevo krilo komunističke partije i glasate za čistu pravašku opciju, jedinu stvarno hrvatsku politiku u kojoj se nalaze sinovi i kćeri Domovine, koji su vlastitom krvlju obranili i stvorili modernu hrvatsku državu. Naša krv i krv naše braće i sestara koji su svoj život položili na oltar Domovine, jedini su jamac budućnosti hrvatskog naroda.

BOG I HRVATI! ZA DOM SPREMNI!
HČSP