• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP organizira put i komemoraciju u Laslovulaslovo_hcsp_hvim5

Dana 24. studenoga 2013. obilježava se 22. obljetnica dana okupacije Laslova, malog slavonskog sela s pretežito mađarskim stanovništvom kojeg su u Domovinskom ratu od agresora zajedno branili Hrvati i Mađari. Prošle godine HČSP je zajedno mađarskim Pokretom mladih “64 županije” (HVIM) i mađarskom strankom Jobbikom obilježila 21. obljetnicu okupacije Laslova. Tada je na HČSP-ovoj komemoraciji sudjelovalo oko 250 Hrvata i Mađara, a komemoraciju su s velikim oduševljenjem dočekali mještani Laslova koji su nas nakon komemoracije i ugostili. Već tada smo u dogovoru s mještanima Laslova najavili svoj dolazak i 2013. godine i to u još većem broju.

Stoga se HČSP i ove godine prihvatio organizacije komemoracije u Laslovu. Prije komemoracije u planu je i mimohod od sela Korođ do Laslova (udaljenost 5 km). Svoj dolazak najavili su i naši mađarski suradnici iz Pokreta mladih “64 županije” (HVIM) i mađarske stranke Jobbik, koji planiraju doći zajedno sa svojih 200-njak pripadnika. Predvodit će ih visoki dužnosnici stranke Jobbik, no o tome ćemo javnost naknadno obavijestiti.

HČSP u tu svrhu organizira jedan autobus iz Zagreba. Svi zainteresirani za putovanje u Laslovo neka se prijave što prije, pošto je zainteresiranost za odlazak u Laslovo velika. Cijena po osobi je 120.00 kn. Kontakt osoba je naša Zrinka Pezer iz Mladeži: 098-192-9752, zrinkapezer@hotmail.com

Nakon programa u Laslovu, predviđen je odlazak u Vukovar. Detaljne informacije o putu, mimohodu i komemoraciji biti će objavljeni naknadno.

Izvještaj s prošlogodišnje komemoracije možete vidjeti OVDJE.

Bog i Hrvati!