• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP organizira Međunarodnu nacionalističku konferenciju i mimohod “ZA GENERALE”Hrvatska čista stranka prava će 13. travnja 2012. u Zagrebu organizirati Međunarodnu nacionalističku konferenciju, a 14. travnja mimohod kroz Zagreb pod nazivom “ZA GENERALE”.

Tema Međunarodne nacionalističke konferencije je “Važnost povezivanja nacionalista Europe”. O toj temi na konferenciji će kao domaćini govoriti Josip Miljak, Frano Čirko te prof. dr. Tomislav Sunić, te gosti iz srodnih organizacija diljem Europe (iz Mađarske, Bugarske, Poljske, Belgije, Francuske, Njemačke, Austrije itd.) koji će biti u mogućnosti doći na konferenciju. Organizator konferencije je HČSP-ovo obrazovno tijelo – Pravaška akademija “Milan pl. Šufflay”. Konferencija će biti održana na Trgu bana Josipa Jelačića, kod spomenika, 13. travnja u 18,00 sati

Dan nakon konferencije, točnije 14. travnja 2012. u 11 sati biti će organiziran mimohod kroz Zagreb pod nazivom “ZA GENERALE”. Mimohod se organizira povodom godišnjice sramotne presude hrvatskim generalima u Haagu. Početna točka mimohoda je Trg kralja Tomislava (preko puta Glavnog željezničkog kolodvora). Završna točka mimohoda je Trg bana Jelačića, gdje će biti održani i prigodni govori. Nazočnima će se obratiti umirovljeni general HV-a Željko Glasnović, pukovnik IX. bojne HOS-a Marko Skejo, predsjednik HČSP-a Josip Miljak i predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko. Mimohodom i govorima ćemo jasno, bez ustručavanja, reći što mislimo ne samo o presudi, već i o domaćim izdajnicima koji su hrvatske generale doveli u poziciju da im se sudi po svjetskim inkvizicijskim sudovima. Organizator mimohoda je Mladež HČSP-a.

Više informacija o konferenciji i mimohodu očekujte uskoro…