• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ODRŽALA REDOVNU SJEDNICU GLAVNOG STANADana 13. travnja 2019.g. u Zagrebu, u stranačkim prostorijama, održana je sjednica Glavnog stana HČSP-a. Na sjednici je nazočila većina članova GS-a, uz dva opravdana izostanka zbog bolesti.
Predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je opširno izvješće za proteklo razdoblje (prihodi, rashodi, stranačke aktivnosti te budući ustroj stranke).
Jednoglasno je donešeno nekoliko odluka vezanih za daljnji rad stranke koje će zasigurno rezultirati jačanjem HČSP-a., ali će se mjenjati odnosi i prema nekim pravaškim strankama kojima smo do sada uporno pružali ruku suradnje koju su one zdušno odbijale.

1.) Ima se ustrojiti Županijsko vijeće HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije pošto su se po Ustavu stranke stvorili za to uvjeti jer stranka na tome području broji više od pet aktivnih podružnica zbog čega su se stvorili uvjeti za formiranje Županijskog vijeća HČSP-a na tome području Lijepe naše što se i planira tokom mjeseca svibnja.

2.) Nadalje HČSP sa HSP-om od sada pa na dalje prekida svake odnose pa čak i komunikaciju na bilo kojoj razini dok god tu stranku vode bivši ili sadašnji HDZ-ovci, masoni, uhljebi, udbaši ili pak deklarirani jugoslaveni koji su sve samo ne pravaši. Eskaliralo je do kraja prvenstveno zbog njihovog zahtjeva prema Ministarstvu uprave da se iz registra stranaka briše HČSP o čemu smo se već očitovali na našoj web stranici i medijima. Nadalje istom tom ukradenom HSP-u kojem smo prvenstveno radi volje pravaških biraća stalno  pružali ruku suradnje i ujedinjenja, a koju su konstantno svojim nepravaškim, uhljebničkim te izdajničkim postupcima odbijali moramo prekinuti. Razlog je i njihova prevelika naklonjenosti prema HDZ-u i svim za nas pravaše neprirodnim strankama od (SDP-a, HNS-a HSLS-a, SSDS-a HSU itd.). Kako je jednom prilikom izjavio njihov sadašnji predsjednik da oni će glede koaliranja biti vrlo pragmatični što su u proteklo vrijeme, a i unazad 26. godina i pokazali.

Stoga HČSP ima i dalje obavezu stajati dosljedno, čvrsto i nepokolebljivo na prvoj liniji pravaštva što podrazumjeva i naš NE IZLAZAK na EU izbore, te očuvanje temeljnih načela i ideju postojanja po svojim osnivačima: Ocu domovine dr.Anti Starčeviću, dr.Josipu Franku, Eugenu Kumičiću i Mili Starčeviću.

3.) HČSP ove godine pijetet prema žrtvama Križnog puta te komemoraciju na Bleiburg neće pohoditi 18.05. kako je predviđeno po protokolu udbaša u samom vrhu Počasnog Bleiburškog voda (Vice Vukojević, Vladimir Šeks i Bože Vukušić) jer to je za nas čiste pravaše skroz kontradiktorno i ponižavajuće. Mi na to gledamo sa gnušenjem da djeca i unuci onih koji su te teške zločine počini danas te iste naše žrtve komemoriraju i vodeći su čimbenici u organizaciji iste uz sve moguće zabrane hrvatskog identiteta. To je za svaku osudu stoga HČSP neće sudjelovati u tom podcjenjivanju naših žrtava od strane organizatora. HČSP će komemorirati isto na Bleiburškom polju svojim, ali i svim žrtvama Bleiburga i Križnog puta u tišini, poniznosti i skrušenosti u već dogovoreno vrijeme.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP