• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP ODRŽALA REDOVNU SJEDNICU GLAVNOG STANADana 02. 07. 2022. u Zagrebu  održane su redovne sjednice XXIV. sjednica Glavnog stana i XVI. sjednica Središnjeg odbora HČSP-a.
Na sjednici su sudjelovali dužnosnici stranke iz skoro svih županija Lijepe naše dok su ostali zbog posla, bolesti ili nemogućnosti dolaska opravdali svoj izostanak.

Na samom početku minutom šutnje odana je počast svim vitezovima koji su svoje živote dali za Hrvatsku u svakom njenom povijesnom trenutku s posebnim naglaskom na razdoblje NDH i Domovinski rat.

Na sjednici Glavnog stana predsjednik stranke Davor Trbuha podnio je financijsko izvješće proračuna (prihodi i rashodi) za razdoblje od 01. 01. do 30. 06. 2022. te je Glavnom stanu predložio daljnji financijski plan do kraja tekuće godine.
Glavni stan jednoglasno je prihvatio financijsko izvješće kao i plan i program do kraja godine.

Predsjednik stranke podnio je i izvješće o aktivnostima i ustroju stranke do sada , kao i plan i program stranke glede aktivnosti i daljnjeg ustroja HČSP-a do kraja godine koja ne bude niti malo laka zbog ljetne stanke, abnormalnih poskupljenja života i energenata, a na jesen i zimu zbog stožerizacije i ponovno nametnutih Covid mjere koje budu sve gore po svim do sada pokazateljima. Poseban naglasak stavljen je na mladež stranke koja treba ojačati, a shodno tome pročelnica za kulturu Jelena Svrzlić predstavnike mladeži HČSP-a motivirala je za daljnji rad recitacijom svoje nove pjesme posvećene upravo njima punom naboja.
Nadalje u Glavni stan stranke na prijedlog predsjednika i prema Ustavu stranke članak 50. kooptirana su 3 nova člana što je od članova GS jednoglasno prihvaćeno.

Nakon sjednice Glavnog stana održana je i sjednica Središnjeg odbora HČSP-a čiji su članovi po Ustavu stranke isto tako  jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda predložene od strane predsjednika stranke i Glavnog stana HČSP-a.

Pod trećom točkom dnevnog reda SO birao se novi predsjednik Središnjeg odbora.
Birao se prije isteka mandata jer prošli nije bio u mogućnosti obavljati svoje dužnosti zbog teške tragedije koja je zadesila njegovu obitelj. Tako da mu ovim putem stranka zahvaljuje na svemu učinjenom za stranku.
Za novog predsjednika Središnjeg odbora jednoglasno je izabran gospodin Damir Kraljević.

Ovim putem novoizabranom predsjedniku Središnjeg odbora želimo puno sreće i uspjeha u radu za HČSP i Hrvatsku.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP