• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: ODGOVOR IVICI GRANIĆU, ISTINA JE VODA DUBOKAHrvatska stranka prava (HSP) održala je pomalo konspirativni Sabor stranke 29.02.2020. godine, a gdje drugdje, u “osvojenoj tvrđavi HDZ-a ” Gospiću. Pri tom, najmanje je bitno, ali treba naglasiti, da su se birala tijela stranke, osim predsjednika, jer, vjerojatno, on je “predsjednik za 21. stoljeće” pa će na toj funkciji ostati doživotno ili barem dok bude koristan HDZ-u. Usput rečeno u “osvojenoj tvrđavi HDZ-a” Gospiću tom istom “predsjedniku za 21.stoljeće”, taj isti HDZ izglasava proračun grada!

Bitnije je što je taj Sabor u prvi plan gurnuo neke nove zvijezde HSP-a, a “najsjajnija” je, barem po broju intervjua i istupa, ona dr. Ivice Granića. Uspon do glasnogovornika političkih stavova, prvenstveno svojih, pa onda i “predsjednika za 21. stoljeće”, u potpunosti odgovara doktrini desnog krila KPH (HDZ) u kojoj je jaka desnica najgora moguća opcija. Graniću nije naškodilo ni to što je bezrezervno odan Starčeviću, a ni njegovi poprilično mutni stavovi i promišljanja o bliskosti pravaštva i liberalizma. Doduše, taj stav Granića ne čudi, jer ima još onih koji na desnici propagiraju slične ideje, a i s obzirom da je Granić svojevremeno bio član HSLS-a.

Gospodine Granić mi vas lijepo molimo da svoje umotvorine ne stavljate u usta dr. A. Starčeviću, jer nakon vaših teza, potpuno smo sigurni da ga niste razumjeli. Međutim, Starčević, ovaj puta Karlo, “predsjednik za 21. stoljeće” u svojoj bezidejnosti spreman je prihvatiti svaku opciju koja mu se nudi, kako bi ostao na čelu stranke koja jede sama sebe iznutra. Razlika između HSP-a, satelita desnog krila KPH (HDZ-a) i HČSP-a je tolika, da smo mi u HČSP-u kilometrima daleko od takvih sitnih kokošarskih afiniteta aktualnog vodstva HSP-a. HČSP je lustrirao svoje redove i mi smo krenuli prije četiri godine graditi modernu pravašku stranku, bezkompromisnu i suverenu koja ne pristaje na ucjene i kupovanje za Judine škude. HSP u ovom trenutku na čelu ima čovjeka koji nije siguran jel bi kakio ili piškio. S jedne strane, odriče se suradnje s desnim krilom KPH (HDZ), a s druge strane “ostavlja vrata otvorena za suradnju”. Oduvijek smo bili fascinirani (negativno) s tom podložnošću prema ubojicama pravaštva i pravaša, ali je to zapravo, ako realno sagledamo situaciju, normalno, jer oni koji kolaboriraju s desnim krilom KPH (HDZ-om), nisu u poziciji ugristi ruku koja ih hrani.

Vratimo se, dakle, pravašu liberalnih stavova, gospodinu Graniću. Zanimljivo je da je on, unutar jedne korespodencije na FB izjavio (a to je točno ono što se očekuje od glasnogovornika) da se Karlo vjerojatno “zabunio” kada je na Saboru HSP-a spomenuo HČSP. Gospodine Graniću, mi u Zagrebu imamo jedan izraz za ovakvo općenje, mi kažemo “zašprehavati”. Dakle, nemojte nas zašprehavati. U najmanju je ruku smiješno da čovjek kao Vi koji živi od odnosa s javnošću pronalazi ovakvu prozaičnu izliku. U politici se gospodine Graniću, ništa, baš ništa, ne događa slučajno, a pogotovo ne zabunom. I još nešto, hvala na pitanju, članstvo HČSP-a je na broju i ima nas dovoljno, a onaj otpad kojeg smo se riješili u lustraciji prije četiri godine, a vi usput pokupili, možete slobodno zadržati, neće nam nedostajati.

Bog i Hrvati! Za Dom! Spremni!

HČSP