• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: OČITOVANJEOvo očitovanje bili smo dužni napisati radi članstva i naših simpatizera općenito.

Kao što se moglo vidjeti prethodnih dana neki od naših dužnosnika uporno pišu o suradnji sa HSP-om i Domovinskim pokretom kao “partnerima”.

Sve bi to bilo kada bi bilo. Naši stavovi su prije svega kristalno jasni i dosljedni već unazad četiri godine. Da bi se dogodila za neke toliko željena suradnja spomenute stranke moraju jasno objasniti svoje stavove i donjeti neke drastične promjene.

1.) HČSP je provela vlastitu Lustraciju u svojim redovima i rješila se interesnih skupina i HDZ otpada.

Isto to očekujemo da napravi i HSP.

Da provede Lustraciju u svojoj stranci i riješi se bivših skojevaca, komunista i hdz-ovaca u samom vrhu stranke.

Prilika im je popraviti stvari na svojem Saboru stranke. Nakon toga suradnja je itekako poželjna.

2.) Kada je riječ o Domovinskom pokretu naši stavovi i mišljenja o ljudima okupljenim oko Miroslava Škore su sasvim jasna od Peternela koji je bio uz Budimira Lončara, Stipu Mesića i ono nagore uz SDP, tu je i Lazar Grujić isto tako komunist iz propale yuge i SDP partner kao i Bartulica iz Vanjskih poslova kasnije savjetnik Ive Josipovića. Što se tu više ima za reći?!

Tu je i cjela skupina šarolikog drušva uglavnom okupuljena oko vlastitih interesa nikako nacionalnih. Uglavnom ostatak toga pokreta su nezadovoljni HDZ-ovci kojih je 90%. Njihov predvodnik Miroslav Škoro se ispričao javnosti što je od početka bio u HDZ-u, ali nije se ispričao dok je bio u tom HDZ-u za MIRU BAREŠIĆA, ANTU PARADŽIKA, BLAŽA KRALJEVIĆA i mnoge druge pravaške i hrvatske sinove za koje dobro znamo kako, od koga i na koji način su skončali.

Stoga zaključite sami kakva bi mi bili stranka da si tako nešto dopustimo.

Sigurno ne čista, a još manje pravaška koju krasi tako bogata i duga povijest.

Pojedincima mora biti jasno da sve bitne političke odluke donosi Glavni stan stranke koji je Bogu hvala čvrst, dosljedan i ustrajan kada se radi o ovako bitnim stvarima, jer HČSP nije na prodaju!

Počasni predsjednik, politički tajnik i bivši predsjednik HČSP-a

Davor Trbuha