• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA TUŽNU 73. GODIŠNJICU BLEIBURŠKE TRAGEDIJEDana 12.05.2018. Hrvatska čista stranka prava kao i svake godine dostojanstveno i sa velikim pijetetom sudjelovala je na Središnjoj komemoraciji povodom 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda.
Ove godine delegaciju HČSP-a predvodili su: Dragan Pocrnja predsjednik Nadzornog odbora HČSP-a, gđa Klementina Ćuk predsjednica podružnice HČSP-a Karlsruhe  iz Njemačke, Ivan Crnković član Suda časti i predsjednik podružnice Mala Mlaka te Stipe Radan predsjednik podružnice HČSP-a Hrvace iz Splitsko-dalmatinske županije.
Pristigli su i brojni članovi stranke iz Švicarske, Austrije, Njemačke kao i iz brojnih podružnica HČSP-a u Hrvatskoj.

Važno je napomenuti da je veliki broj hodočasnika iz naše stranke kao i iz drugih pravaških i domoljubnih stranaka i udruga zapeo na granici radi pretjeranog pretresa i maltretiranja hrvatskih hodočasnika od strane Austrijske policije. Sve je to ove godine ciljano skuhano u udbaškom loncu kako bi se umanjio broj hodočasnika na Središnjoj komemoraciji na Bleirbuškom polju te kako bi mediji mogli izvjestiti o svega par tisuća hodočasnika. Moramo biti svjesni činjenice da su u Koruškoj na vlasti upravo komunisti potpomognuti svojim drugarskim snagama iz Slovenije i Hrvatske potegnuli za ovakvim rigoroznim mjerama pretresa i zadržavanja na granici  nebi li uspjeli spriječiti dolazak velikog broja hodočasnika iz Hrvatske. Isto tako nije slučajno da se ovi nemili događaji počinju zbivati kada Vladimir Šeks postaje predsjednik Nadzornog odbora Počasnog Bleiburškog voda. S tim činom PBV dozvolio je udbaškoj hobotnici da oko svojeg časnog imena obavije svoje pipke iz kojih se ne bude tako lako izvući. Na našu veliku žalost i razočarenje takve kontradiktorne stvari mogu se dogoditi jedino u Hrvatskoj, a još je žalosnije sprječavati dolazak odavanja pijeteta te odati počast svojim mrtvima. Njima na sramotu!

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP