• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA STRADAVANJE HRVATSKIH ŽRTAVA BLEIBURGA I KRIŽNOG PUTA U SVIBNJU 1945.Dana 22.svibnja izaslanstvo Hrvatske čiste stranke prava dostojanstveno je obilježilo je stradavanje hrvatskih žrtava Bleiburga i Križnog puta kod spomenika na zagrebačkom groblju Mirogoj uz molitvu i paljenje svijeća za njihove stradale i nevine duše.

Od strane Engleza na prevaru izručene i razoružane hrvatske  žrtve bile su redom: postrojbe hrvatske vojske iz vremena NDH, ranjenici, civili, žene, djeca,  svečenici, časne sestre i stariji ljudi predani direktno titovim koljačima koji su svoj zločinaćki krvavi pir započeli na Bleiburšom polju, a nastavili na Križnom putu od Bleiburga pa sve do Makedonije.

Na Križnom putu ta je nemilosrdna partizanska bagra ubijala hrvatski narod i punila sa njime jame, rudarska okna i unaprijed iskopane rovove na cjelom području bivše SFRJ. Samo na području naše domovine nalazi 1.750,00 stratišta.

Ta strahota i genocid koji su napravili “partizani” od kojih su večina bili amnestirani četnici nad hrvatskim narodom gdje je živote izgubilo preko 800.000 Hrvatica i Hrvata započeo je još 08. svibnja u Zagrebu, nastavio se na Bleiburškom polju u Austriji 15. svibnja, potom na Križnom putu kroz cijeli svibanj i lipanj 1945. godine pa i nadalje.

Dan danas nitko za te zločine nije odgovarao niti im se u javnosti dodaje posebna važnost.Za svaku osudu i sramotu svim do sada antihrvatskim vladam uključujući i ovu sadašnju.

Predsjednik stranke Davor Trbuha prisutnima se obratio prigodnim govorom dok je pročelnica za kulturu Jelena Svrzlić izrecitirala prigodnu i dirljivu pjesmu u čast svim stradalim žrtvama.

U stranačkom izaslanstvu bili su i: Josip Opuhač dopredsjednik, Loren Soče postrojnik, Željko Miklošević poslovni tajnik, Željko Žgela povjerenik za Vukovarsko-srijemsku županiju, Josip Milanović predsjednik podružnice Osijek u pratnji tajnice Aleksandre Kim, Đani Gržeta član Nadzornog odbora, Stella Dobrina pročelnica za demografiju, Ivan Ante Kodrnja povjerenik za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Tihomir Tot pročelnik za mladež i socijalna pitanja i Ivan Stričević član.

Svim žrtvama Križnog puta pokoj vječni daruj Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima.

S nama su!

HČSP