• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA NIKADA TUŽNIJU 77. OBLJETNICU BLEIBURŠKE TRAGEDIJE 

Dana 07. svibnja 2022. izaslanstvo Hrvatske čiste stranke prava dostojanstveno je obilježilo nikada tužniju 77. obljetnicu stradavanja hrvatske vojske i civila na Bleiburškom polju i Križnom putu.

Kao i prošle i ove godine obilježavanje se održalo kod spomenika žrtava Bleiburške tragedije na zagrebačkom groblju Mirogoj uz molitvu i paljenje svijeća za njihove stradale i nevine duše.

Stranačko izaslanstvo predvodio je zamjenik predsjednika stranke i član Glavnog stana Damir Kraljević, a prisutni su bili i pročelnica za kulturu Jelena Svrzlić, član Suda časti Goran Kovačević, član Glavnog stana Ivan Stričević i glasnogovornik stranke Tonko Martinis.

Ovom prilikom izražavamo kao stranka veliko razočarenje što i ove godine ne možemo počast našim žrtvama odati u Austriji na Bleiburškom polju iz dobro poznatih razloga za što se prvenstveno pobrinula udba u samovm vrhu Počasnog bleiburškog voda koja istim i predsjeda, te se svojim zalaganjem i pritiscima na Austriju koji kontinuirano traju od 2012. godine pobrinula da se komemoracija na Bleiburškom polju ukine, te da se sa nama svetog spomenika makne natpis “ U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI” kao i prije samo nekoliko dana naš jedini koji priznajemo i sveti HRVATSKI GRB!

Za takvu zlobu i nedjelo nema nikakvog opravdanja. Nikada nećete izbrisati i sakriti genocid koji ste počinili nad hrvatskim narodom, nikada koliko god se trudili!

Da podsjetimo toga dana 15. svibnja 1945. godine izdaja se dogodila od strane Engleza na prevaru izručene, razoružane i nikada poražene hrvatske vojske.

Žrtve su redom bile: Postrojbe hrvatske vojske iz vremena NDH, ranjenici, civili, žene, djeca, svečenici, časne sestre i stariji ljudi predani direktno titovim koljačima koji su svoj zločinaćki krvavi pir započeli na Bleiburšom polju, a nastavili na Križnom putu od Bleiburga pa sve do Makedonije.

Na Križnom putu ta je nemilosrdna partizanska bagra ubijala hrvatski narod i punila sa njime jame, rudarska okna i unaprijed iskopane rovove na cjelom području bivše SFRJ. Samo na području naše domovine nalazi 1.750,00 stratišta.

Ta strahota i genocid koji su napravili “partizani” od kojih su većina bili amnestirani četnici nad hrvatskim narodom gdje je živote izgubilo preko 800.000 Hrvatica i Hrvata započeo je još 08. svibnja u Zagrebu, nastavio se na Bleiburškom polju u Austriji 15. svibnja, potom na Križnom putu kroz cijeli svibanj i lipanj 1945. godine pa i nadalje.

Dan danas nitko za te zločine nije odgovarao niti im se u javnosti dodaje posebna važnost. Za svaku osudu i sramotu svim do sada antihrvatskim vladam uključujući i ovu sadašnju.

Svim žrtvama Križnog puta pokoj vječni daruj Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima.

S nama su!

HČSP