• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA JOSIPOVO I ODALA POČAST BANU JOSIPU JELAČIĆUDana 19. ožujka Hrvatska čista stranka prava obilježila je svetkovinu Svetog Josipa te je tom prigodom odala i počast banu Josipu Jelačiću kod njegove obiteljske grobnice u Zaprešiću.

Stranačka delegacija položila je vijenac i zapalila svijeće na grobnici te tako odala počast hrvatskom banu Josipu Jelačiću.

“Ustani bane Hrvatska te zove, zove! Ustani bane Jelačiću!”

Isto tako Svetom Josipu upućene su molitve za očuvanje i spas Hrvatske i njenog naroda od propasti u koju nas vode globalisti i projugoslaveni na čelu Vlade RH.

Prisutni su bili: Predsjednik stranke Davor Trbuha, dopredsjednik Josip Opuhač, članovi Glavnog stana Loren Soče i Damir Kraljević, glasnogovornik stranke Tonko Martinis i član Suda časti Goran Kovačević.

SVETKOVINA SVETOG JOSIPA

Sveti Josip tesar iz Galileje, zaručnik Marijin i Isusov poočim, glava Svete obitelji. Odlukom Hrvatskog Državnog Sabora iz 1687. godine proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda i Države Hrvatske.

Na 37. plenarnom zasjedanju Hrvatske Biskupske Konferencije održanom u Biskupskom ordinarijatu u Šibeniku od 5. do 7. studenoga 2008. g. Sveti Josip proglašen je glavnim zaštitnikom Hrvatske. Kao podsjetnik na taj dan na ulazu u Hrvatski sabor trajno je postavljen njegov reljef. Sveti Josipe moli za svoj hrvatski narod.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP