• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 80. STRAVIČNU OBLJETNICU POKOLJA HRVATA U BORIČEVCU!Dana 24.07. Hrvatska čista stranka prava je u organizaciji HŽD-a obilježila još jedan u nizu stravičan zločin, pokolj i stradavanje Hrvata s naglaskom na obitelj Ivezić kao i mnoge druge nedužne žrtve Hrvatice i Hrvate brutalno poubijane od četničke ruke.Obilježavanju je u ime stranke nazočio prvi dopredsjednik HČSP-a gospodin Josip Opuhač, a pristigli su i članovi stranke sa područja Ličko-senjske i Zadarske županije.Nakon održane Svete mise za sve nedužne žrtve položili su se vijenci i zapalile svijeće.

 

Do kada će se Srbu se opet slaviti dan (27. 7. 1941.) kada je započeo genocid i etničko čišćenje Hrvata u Pounju. Slavi se ubijanja 37 Hrvata obitelji Ivezić koje su četnici ubili u Brotnju i bacili u jame. Najmlađi (Jakov) je imao manje od  3 godine, a najstariji (Luka) 82 godine. Imena žrtava objavljena su u knjizi Josipa Pavičića „Dossier Boričevac“ (»Naklada Pavičić«, Zagreb, 2012., str. 346.-348.).:  37 žrtava  „prve puške“ 27. 7. 1941. godine jesu:

Do 18 godina Od 18 do 40 godina
Jakov Ivezić, 3 g.

Jure Ivezić, 3 g.

Jelena Ivezić, 4 g.

Manda Ivezić, 5 g.

Luka Ivezić, 6 g.

Ika Ivezić, 7 g.

Ana Ivezić, 7 g.

Marija Ivezić, 8 g.

Kaja Ivezić, 9 g.

Pero Ivezić, 9 g.

Jure Ivezić, 12 g.

Stjepan Ivezić, 12 g.

Lukica Ivezić,12 g.

Jela Ivezić, 14 g.

Mićo Ivezić, 15 g.

Jelka Ivezić, 18 g .

Ana Ivezić, 18 g.

Mara Ivezić, 18 g.

Nikola Nino Ivezić, 26 g.

Marija Ivezić, 27 g.

Marko Ivezić, 37 g.

Milan Ivezić Crni, 38 g.

Od 41 do 60 godina Više od 60 godina
Kata Ivezić, 35 g.

Mara Ivezić, 42 g.

Dane Ivezić, 42 g.

Boja Ivezić, 43 g.

Josip Ivezić, 43 g.

Mile Ivezić, 40 g.

Ika Ivezić, 42 g.

Jure Ivezić, 43 g.

Ika Ivezić, 65 g.

Boričevac koji je 1941. godine s okolnim mjestima imao oko 2.000 stanovnika, koji su svi bili etnički Hrvati, spaljen je do temelja u ustanku Srba 1941. godine. Četnici su najprije 27. srpnja 1941. pobili 37 Hrvata u obližnjem selu Brotinja, a kad su Hrvati napustili Boričevac, opljačkali su i spalili 1. i 2. kolovoza 1941. sve kuće i crkvu u Boričevcu.Pritom su pobili sve Hrvate koji su u selu bili ostali -11 staraca, te 44 žena i djece.Nakon Drugog svjetskog rata, nije Hrvatima bio dozvoljen povratak u Boričevac, kao zapravo ni u jedno drugo mjesto koje je bilo zahvaćeno ustankom iz 1941. godine.

HČSP POSTAVLJA PITANJE?!

Do kada U Srbu mislite slaviti zločine nad Hrvatima uz odobravanje Predsjednika, Premijera, Predsjednika Sabora, drugova iz HAZU-a, drugova iz SDP-a, Možemo, HNS-a, IDS-a, HSS-a, HDZ-a i ostalih. Pitanje za hrvatske političare: DO KADA ĆE SE SLAVITI ČETNIČKI ZLOČINI NAD NEVINIM HRVATIMA?

Je li slavljenje zločina nad hrvatskim narodom vaša civilizacijska razina?

Koalicijski partner druga Plenkovića Pupovac i SDSS slave zločine nad Hrvatima sa sredstvima hrvatskih poreznih obveznika.Također, koalicijski partner negira četničke i srpske zločine tijekom Domovinskog rata, osporava legitimitet „Oluje“, blati hrvatske branitelje i hrvatsku državu i opet to radi novcem hrvatskih poreznih (oni kažu genocidnih) obveznika. Bravo druže premijeru (domoljubno i vjerodostojno, zar ne?) !

Četnički pokolj nazivaju antifašističkom borbom, ali to nema nikakve veze s antifašizmom. Pokolj Hrvata i etničko čišćenje su rađeni u suradnji s talijanskim fašistima pa je priča o antifašizmu četnička laž kao i sve ostalo što potiće od tog kvarnog naroda.Radi se o zločinačkoj hegemonističkoj politici Srbije koja nikada nije bila antifašistička nego upravo suprotno zločinačka i genocidna.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP

NA SLICI POSMRTNI OSTACI OBITELJI IVEZIĆ