• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 26. OBLJETNICU VRO OLUJAPrije svega Hrvaticama i Hrvatima u domovini i iseljeništvu, članovima i simpatizerima  dosljednog i časnog HČSP-a, čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

“…Zato zora sviće, zato dan se budi, hvala im na svemu, slobodni smo ljudi…”

HČSP Dana 05. 08. 2021. dostojanstveno je obilježila za nas Hrvate jedan od najvećih praznika u novijoj hrvatskoj povijesti.

Dužnosnici HČSP-a predsjednik stranke Davor Trbuha, dopredsjednik Josip Opuhač, dopredsjednik Županiskog vijeća HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije Ivan Lučić, član Suda časti stranke Ivan Viktor Barešić i drugi dužnosnici po povratku iz Knina  gdje su položili cvijeće i zapalil svijeće, a  potom se se pomolili za Domovinu i sve sudionike koji su dali živote za Hrvatsku u toj našoj pobjedničkoj i briljantnoj operaciji Oluja kod spomenika poginulih vitezova, kao i spomenika pobjede Oluja 95. na Trgu Ante Starčevića u Kninu uputili su se u Drage mjesto Mire Barešića.

Isto tako upalili su svijeće ispred spomenika viteza Mire Barešića kojeg se ne smije zaboraviti, a koji je definitivno jedan od najvećih simbola hrvatstava, domoljublja i Domovinskog rata. Miro Barešić je jedan od najvećih hrvatskih domoljuba čije djelo i žrtvu moramo poštovati. Godinama se u iseljeništvu i u Domovinskom ratu borio za slobodnu i samostalnu Hrvatsku i nikad nije odustao od svoje ideje iako je godinama osjećao nepravdu koja se sustavno nanosila Hrvatima. Kao i mnogi drugi iseljenici koji su bili spremni dati živote za Hrvatsku, bio je ‘branitelj prije branitelja’ no nažalost sve to hrvatska udba nagradila je likvidacijom.

Da se prisjetimo: Dan pobjede te 26. obljetnica oslobođenja 10.400 km2 ili 19% teritorija RH za samo 84 sata, briljantna je pobjeda hrvatske vojske i policije koja je zadala smrtni udarac velikosrpskoj doktrini i imperijalističkim pretenzijama na Hrvatsku, njezin teritorij, ali ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini, što je kasnije za „zelenim stolom“ poništeno u korist bosanskih Srba.

Često se može čuti od strane SDSS-a da su domaći Srbi (četnici) bili instrumentalizirani u svrhu rušenja hrvatske države, da su nasjeli na Miloševićevu velikosrpsku propagandu iz Beograda i zbog toga digli oružanu pobunu protiv Hrvatske.

Ali to nije istina, njima nije trebao poticaj iz Beograda, oni su jedva dočekali i samoinicijativno se pobunili protiv hrvatske države u nastajanju, a Beograd ih je naravno u svemu podupirao.

Isti scenarij su Hrvati već jednom doživjeli od svojih građana srpske nacionalnosti i to 1941.g.

A ako ćemo ići još dalje, u Rakovačkoj buni 1871. ondašnji pravoslavci koje kasnije posrbiše, izdali su i ubili Eugena Kvaternika, zakopavši ga pokraj ceste.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP