• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 125. GODIŠNJICU SMRTI SVOJEG OSNIVAČA DR.ANTE STARČEVIĆADana 28. veljače 2021. godine Hrvatska čista stranka prava obilježila je 125. obljetnicu smrti dr.Ante Starčevića na grobnici u zagrebačkim Šestinama.

Stranačko izaslanistvo predvodio je predsjednik stranke Davor Trbuha, a prisutni su bili: dopredsjednik stranke Josip Opuhač, politički tajnik Siniša Novak, postrojnik Loren Soče, član Glavnog stana Damir Kraljević, poslovni tajnik Željko Miklošević, pročelnica za kulturu Jelena Svrzlić, predsjednik Nadzornog odbora Vinko Puljić i povjerenik stranke za Općinu Bistra i član Suda časti Danijel Majić.

Stranačko izaslanstvo je položilo cvijeće i zapalilo svijeće te molitvom odalo počast svom utemeljitelju i osnivaču HČSP-a dr. Anti Starčeviću.Nakon kraćeg izlaganja predsjednika stranke Davora Trbuhe pročelnica za kulturu Jelena Svrzlić izrecitirala je prisutnima prigodnu pjesmu o životu i djelu Ante Starčevića osnivaču HČSP-a koju je  ujedno i sama napisala te koja nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim.

Još za života nazvan je Ocem domovine kao politički vođa i glavni ideolog hrvatskog nacionalizma.

Ovom prigodom podsjetiti ćemo na nekoliko mudrosti i pouka koje nam je ostavio, a možemo ih itekako prepoznati i danas s obzirom u kakvoj nam se situaciji domovina Hrvatska nalazi.

“Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se ne mari čuditi ako ga i drugi takovim scene.

Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji, čiji će biti.

Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke do ruke – što mijenja gospodare.”

“Narod koji uvek traži zaštitnika nije vredan slobode”

“Dok budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinskih gospodara!”

Na veliku žalost danas ponovo imamo situaciju da državu koju smo teškom mukom izborili i stvorili njome ne gospodare Hrvati nego oni koji je nikada nisu željeli. Proročke riječi Oca domovine Ante Starčevića na našu muku još jednom su se ostvarile.

Laka mu hrvatska gruda. Počivao u miru Božjem.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP

VIDEO S OBILJEŽAVANJA U PRILOGU: