• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 124. GODIŠNJICU SMRTI SVOG OSNIVAČA DR. ANTE STARČEVIĆA Dana 28.veljače 2020. godine Hrvatska čista stranka prava obilježila je 124. obljetnicu smrti dr.Ante Starčevića na grobnici u zagrebačkim Šestinama.

Stranačko izaslanistvo predvodio je predsjednik stranke Davor Trbuha, a prisutni su bili: Dopredsjednik stranke Ivan Iličić, član Glavnog stana Loren Soče, predsjednik Suda časti Josip Opuhač, povjerenik za gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak Zdravko Tkalčić i pročelnik za gospodarstvo Siniša Novak.

Stranačko izaslanstvo je položilo cvijeće i zapalilo svijeće te molitvom odalo počast svom utemeljitelju i osnivaču HČSP-a dr. Anti Starčeviću. Još za života nazvan je Ocem domovine kao politički vođa i glavni ideolog hrvatskog nacionalizma.

Ovom prigodom podsjetiti ćemo na nekoliko mudrosti i pouka koje nam je ostavio, a možemo ih itekako prepoznati i danas s obzirom u kakvoj nam se situaciji domovina Hrvatska nalazi.

“Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se ne mari čuditi ako ga i drugi takovim scene. 

Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji, čiji će biti. 

Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke do ruke – što mijenja gospodare.”

“Narod koji uvek traži zaštitnika nije vredan slobode”

“Dok budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinskih gospodara!”

Na veliku žalost danas ponovo imamo situaciju da državu koju smo teškom mukom izborili i stvorili njome ne gospodare Hrvati nego oni koji je nikada nisu željeli. Proročke riječi Oca domovine Ante Starčevića na našu muku još jednom su se ostvarile.

Laka mu hrvatska gruda! Počivao u miru Božjem.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP