• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP OBILJEŽILA 123. GODIŠNJICU SMRTI SVOG OSNIVAČA DR. ANTE STARČEVIĆADana 28.veljače 2019. godine Hrvatska čista stranka prava obilježila je 123. obljetnicu smrti dr.Ante Starčevića na grobnici u zagrebačkim Šestinama. Stranačko izaslanistvo predvodio je predsjednik stranke Davor Trbuha, a prisutni su bili: Predsjednik Gradskog odbora HČSP-a Grada Zagreba Ivan Vohrić, predsjednik Suda časti Josip Opuhač, predsjednik Nadzornog odbora Dragan Pocrnja, predsjednik podružnice Črnomerec mr.sc. Darko Marinović, predsjednik podružnice Podsused-Vrapče Miroslav Duž, povjerenik za gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak Zdravko Tkalčić i povjerenik za Primorsko-goransku županiju mag.teol.Franjo Žgela.
Stranačko izaslanstvo je položilo cvijeće i zapalilo svijeće te molitvom odalo počast svom utemeljitelju i osnivaču HČSP-a dr. Anti Starčeviću. Još za života nazvan je Ocem domovine kao politički vođa i glavni ideolog hrvatskog nacionalizma. Ovom prigodom podsjetit ćemo na jednu od mnogih mudrosti i pouka koje nam je ostavio.

“Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se ne mari čuditi ako ga i drugi takovim scene. Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji, čiji će biti. Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke do ruke – što mijenja gospodare.”
“Narod koji uvek traži zaštitnika nije vredan slobode”
“Dok budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinskih gospodara!”

Na veliku žalost danas ponovo imamo situaciju da državu koju smo teškom mukom izborili i stvorili njome ne gospodare Hrvati nego oni koji je nikada nisu željeli. Proročke riječi Oca domovine Ante Starčevića na našu muku još jednom su se ostvarile.

Laka mu hrvatska gruda! Počivao u miru Božjem.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP