• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP Novi Zagreb – zapad organizirao uspješnu peticiju05.05.2015., Zagreb - Autobusna stanica u Utinjskoj ulici nema nadstresnicu.  Photo: Borna Filic/PIXSELL

05.05.2015., Zagreb – Autobusna stanica u Utinjskoj ulici nema nadstresnicu.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Peticijom traže nadstrešnicu i klupe na stanici u Utinjskoj ulici,autobus ZET-a stanovnici čekaju na cesti jer od 14 autobusnih stajališta u Klari nadstrešnicu ima samo jedno.

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autor: Mateja Šobak, Večernji list, 07. svibnja 2015.

Autobusno stajalište na samoj cesti. Oznaka “bus” na kolniku ne postoji, baš kao ni ugibalište na kojem bi se vozila mogla zaustaviti. O nadstrešnici ili klupi nema ni govora jer one na stajalište jednostavno ne stanu. O problemima s autobusnim postajama u Svetoj Klari građani su već upozoravali, a prije nešto više od mjesec dana na teren su pozvali i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, koji je obećao da će pokušati pomoći. Stanovnici Svete Klare ponovno su se ujedinili te prikupili 303 potpisa za rješavanje problema stajališta, prije svega u Utinjskoj ulici, u kojoj je stanje, kažu, najgore.

– Peticiju smo pokrenuli kao stranka, ali samo zato da možemo djelovati na Mjesni odbor i na Vijeće gradske četvrti u kojima nemamo svog predstavnika. Više od tristo građana potpisalo je da želi normalnu autobusnu postaju u Utinjskoj, kojoj gravitira 80 posto Svete Klare – objasnio je Ivan Iličić iz HČSP-a Novi Zagreb – Zapad te dodao kako uređenje stajališta nije planirano u sklopu Malih komunalnih akcija za njegovu četvrt u 2015. godini. Zašto, nije mu jasno, budući da, kako sam kaže, inicijativa za, barem ugibalište, postoji već godinama.

– Nadamo se da će se naši potpisi razmotriti na sljedećoj sjednici Vijeća četvrti i da će se konačno cijeli slučaj pokrenuti. Smiješno je da u današnje vrijeme moramo tražiti nešto tako uobičajeno kao što je nadstrešnica – rekao je Iličić te dodao kako je autobus najopasnije čekati ujutro, između šest i osam sati, kad djeca idu u školu, a odrasli na posao. Kako je objasnio, deseci ljudi stoje čak do sredine ceste budući da se nemaju kamo pomaknuti, a Utinjska je ulica jedna od najprometnijih u Klari. Podsjetimo, u Svetoj Klari ukupno je 14 autobusnih stajališta, nadstrešnicu ima samo jedno, ali i tu postoji problem. Sama nadstrešnica te klupa nalaze se trideset metara od mjesta na kojem staje autobus.
Večernji-hcsp-nzg1