• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP NA SREDIŠNJOJ KOMEMORACIJI U BLEIBURGUbleiburg_2017_1

Dana 13.05.2017. kao i svake godine do sada, komemoraciji za žrtve Bleiburga i Križnog puta povodom 72. obljetnice Bleiburške tragedije sudjelovali su i brojni članovi Hrvatske čiste stranke prava.
Komemoraciji je prisustvovalo više stotina članova iz cijele Hrvatske. Također komemoraciji su prisustvovali i brojni članovi HČSP-a iz Austrije, Švicarske, Njemačke te ostatka Europe i svijeta.
Da se prisjetimo i nikada ne zaboravimo pokolj u Bleiburgu, ali i likvidacije na cijelom Križnom putu su ratni zločin i zločin protiv čovječnosti kojeg su počinili partizani. Uglavnom Križni put su predvodili amnestirani četnici u partizanskim odorama naravno uz odobrenje zločinca tita. Početak ove tragedije dogodio se 15. svibnja 1945. kada su se Hrvatska vojska i civili sa velikim brojem žena i djece počeli povlačiti  prema Britanskoj vojsci kod Bleiburga u austrijskog pokrajini Koruškoj. Britanci su međutim odbili prihvatiti predaju oružanih snaga NDH i naredili da se moraju predati “Jugoslavenskoj armiji”. Tako je počeo pokolj i etničko čišćenje nekoliko stotina tisuća hrvatskih duša za koje dan danas nitko nije odgovarao.
S nama su!

Bog i Hrvati! Za dom!

bleiburg_2017_3

bleiburg_2017_2