• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP NA SPOMEN POHODU JAZOVKA 2017.jazovka_2017_1

Dana 22.06.2017.Hrvatska čista stranka prava pohodila je na Jazovku kao i svake godine. Unatoč velikoj vrućini uz mnoštvo hodočasnika iz cijele Hrvatske pristiglo je i puno članova HČSP-a.Delegaciju je predvodio g. Dragan Rajić predsjednik podružnice HČSP-a Ivanić Grad.

Prije svega mons. Mijo Gorski upitao se kako je moguće da se još uvijek skrivaju zločinci? „Tko to radi, znaju li oni koji skrivaju zločine da ih na taj način ponovo čine.

– Gdje god se zakopa u hrvatsku zemlju, izviru kosti, kosti koje vape za istinom, kosti koje čekaju pravdu. Danas se nalazimo ovdje kako bismo s punim poštovanjem odali počast ljudima koji su bez suda pobijeni, koji su bez prava na obranu predani jugo-komunističkim zločincima – rekao je u ime organizatora pohoda Ivan Vukelić. „Mrtvi nemaju svoj glas, imaju naš glas! Mrtvi ne mogu moliti, imaju našu molitvu! Mrtvi se ne mogu opravdati, mi smo dužni zahtijevati pravednost za njih“.

To bi trebao biti posao Komisije koja bi bez utjecaja politike ekshumirala sva grobišta svih žrtava komunističkih zločina bez obzira na naciju i vjeru.
Važno je podsjetiti  kako je takvu komisiju ukinula Vlada Ivice Račana koja je 2000. došla na vlast.

Podsjećamo da niti u jami Jazovka u kojoj su speleolozi izbrojali 477 kostura glava još uvijek nije obavljena ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava. Riječ je uglavnom  o ranjenicima, medicinskom osoblju i časnim sestrama koji su  prisilno odvedeni iz zagrebačkih bolnica i brutalno smaknuti nakon što su partizanske snage ušle u Zagreb.

Pred nazočnim je pročitan i proglas kojim je od vlasti Republike Hrvatske bezuvjetno zatraženo: otkrivanje istine o Hrvatima žrtvama Drugoga svjetskoga rata, poraća i iz vremena komunizma, oslobađanje Hrvatske od laži tzv. antifašista iza kojih se kriju komunisti kao i preimenovanje trga komunističkog diktatora Josipa Broza Tita koji još uvijek postoji u Zagrebu, i ne samo u njemu.

Proglasom je zatraženo i da se bezuvjetno provode Odluke Parlamentarne skupštine Vijeća Europe o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava kao i da se prestane slaviti tobožnji ustanak u Srbu jer je tog 27. srpnja 1941. zapravo počeo progon Hrvata iz Like i spaljivanje tamošnjih sela.

– Taj je događaj krivotvoren kao i 22. lipnja 1941. jer su tada tzv. antifašisti radili protiv svega što je nosilo pridjev hrvatski, a vrhunac zvjerstava dogodio se prvih poslijeratnih dana kada je cijeli svijet već slavio kraj Drugoga svjetskoga rata.

Bog i Hrvati! Za Dom!

jazovka_2017_3

jazovka_2017_2