• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP NA MACLJU ODALA POČAST 84 NOVO EKSHUMIRANE ŽRTVE MACELJSKE TRAGEDIJEDana 06. lipnja 2021. Hrvatska čista stranka prava nazočila je na 76. obljetnici Maceljske tragedije.Isto tako održala se i misa  zadušnica za još 84 hrvatske žrtve Križnog puta poslijeratnog razdoblja iz 1945. godine koja se služila u crkvi Muke Isusove u Macelju te tužnoj komemoraciji i pokopu posmrtnih ostataka spomenutih hrvatskih žrtava Križnog puta koje su svoje živote skončale na najokrutniji način u Maceljskoj šumi od zločinačke partizanskokomunističke ruke po nalogu krvavog bravara tita kao i sve predhodne žrtve.


U Maceljskim šumama stradalo je prema izjavama svjedoka oko 13.000 žrtava.  Više od 130 jama još uvijek nije istraženo! Sve 1163. ekshumirane žrtve pokopane su 22. listopada 2005. u zajedničku grobnicu pored novoizgrađene crkve Muke Isusove na Maclju.
S novopronađenim žrtvama broj ubijenih u Maceljskim šumama povečao se na najmanje preko 1.250 žrtava.
Macelj je i mjesto ubojstva 21. svećenika i bogoslova koji su brutalno ubijeni u noći 4. na 5. lipanja 1945. godine.

O tim i svi zločinima diljem bivše države se moralo šutiti 45. godina pa HČSP postavlja pitanje zašto se o tome šuti, prešućuje, prikriva, zaobilazi i ne piše proteklih 30. godina od hrvatske samostalnosti te ratom obranjene i
Izborene hrvatske države kako bi konačno sve izašlo na svjetlo dana.
Nakon ekshumacije koja se odvila 1992. godine prošle godine ponovo je započela ekshumacija žrtava preko Ministarstva branitelja, a o tome se šuti niti se spominje kroz medije o čemu smo pisalina web stranici HČSP-a u nekoliko navrata.
Postavljamo i pitanje zašto za te zločine do sada nitko nije odgovarao kada postoje krucijalni dokazi i sve je kristalno jasno.
Pa gospodo mi znamo zašto, a to mora znati i hrvatski narod.
Dosta je laži, lažnog antifašizma, lažne demokracije koje nam i dan danas guraju razno razni sinovi partije, zločinačkog komunizma i koji otvoreno veličaju zločinca i zločine Josipa Broza krvavog bravra i egzekutora hrvatskog naroda.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP