• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: IN MEMORIAM – General Slobodan Praljakpraljak_crna

Ovim putem Hrvatska čista stranka prava odaje počast hrvatskom generalu, intelektualcu i junaku Domovinskog rata, ali prije svega časnom čovjeku, neokaljanom časniku pobjedničke Hrvatske vojske, gospodinu Slobodanu Praljku.
Hrvatski sinovi toliko puta u povijesti pokazali su kako se ljubi Domovina i to su dokazivali svojim djelima i svojim posljednjim dahom.
Gospodin Praljak, dokazano je hrvatski sin koji se nije mogao pomiriti s monstruoznom optužbom koja je u konačnici bila uperena protiv Domovine za koju je bio spreman dati i svoj život. On je pokazao svima onima koji rade protiv naše jedine Domovine kako se ponaša lučonoša u tami beznađa.
Izabrao je smrt pravednika i slobodnog častnog čovjeka naspram prihvaćanja neprimjerene i ničim dokazane krivnje Haškog uznika.
Pokazao je svijetu, kako hrvatski general doživljava osudu, nepravdu i gaženje svojih moralnih načela.
Gospodine generale, mi članovi i vodstvo HČSP-a, Vaši suborci i svjedoci ratnih događanja, uvijek ćemo se sjećati Vašeg junačkog držanja, kako u Domovinskom ratu, tako i pred sudom međunarodne zajednice. Iste one međunarodne zajednice koja nas je ostavila na milost i nemilost srpskih koljača uskrativši nam temeljno ljudsko pravo na preživljavanje, uvodeći nam embargo na oružje 91′ godine.
Vaš je jedini krimen gospodine generale bio domoljublje i rodoljublje, ljubav za svakog čovjeka, bez obzira na vjeru i narodnost.
Vaša smrt, veliki je gubitak za našu Domovinu i hrvatski narod, jer mali smo mi narod i rijetko se rađaju ljudi kao što ste Vi, vrijedni divljenja.
Neka Vam je vječna slava i hvala. Laka Vam hrvatska gruda koju ste toliko ljubili.
Obitelji i prijateljima izražavamo najdublju sućut.

Predsjednik HČSP-a
Davor Trbuha
Glavni stan HČSP-a
U Zagrebu, 29. studenog 2017. godine

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!