• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: IMA LI KRAJA BANDIĆEVIM DRSKIM I PROJUGOSLAVENSKIM ISPADIMA KOJI BOLE SVAKOG HRVATA!HČSP najoštrije osuđuje gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića koji je 31. siječnja 2019. donio je sramotnu, drsku i bezobraznu odluku da se Medalja grada Zagreba dodjeli Budimiru Lončaru jednom od najvećih neprijatelja Hrvatske. Pazite sada za koje zasluge!

„Za izuzetna postignuća i značajan doprinos međunarodnoj suradnji Republike Hrvatske i ostalih zemalja članica EU.“

Za mlađe generacije koje ne znaju tko je Budimir Lončar pojasniti ćemo. Apsurdno i krajnje bezobrazno  je da bi se najveće priznanje glavnog grada Republike Hrvatske dodijelilo osobi koja je bila najžešći protivnik demokratskog osamostaljenja i suverenosti Republike Hrvatske.
Ovom prilikom nabrojati ćemo nekoliko nedjela Budimira Lončara koja su čin izdaje i veleizdaje prema Hrvatskoj, hrvatskom narodu, hrvatskim braniteljima, udovicama i djeci poginulih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i mnogim obespravljenim hrvatskim braniteljima koji na svoj križ moraju ispaštati i radi ovakvih projugoslavenskih i bezobraznih ispada gradonačelnika grada Zagreba.

1.) Budimir Lončar se izjasnio da je on za Jugoslaviju, a ne za Hrvatsku, ostao je služiti Miloševićevu režimu sve do poslije razaranja Vukovara.

2.) Nadalje prema tvrdnjama mještana Preka na otoku Ugljanu, kao šef OZN-e, bio „gospodar života i smrti“ i bio je odgovoran za mnoge zločine.

3.) U diplomatskoj službi nastavio je obavljati udbaške dužnosti – rukovodio odjelom za vanjske poslove za „praćenje neprijateljske djelatnosti u inozemstvu“, službe koja je naručivala ubojstva u čemu je pobijeno najmanje 80 Hrvata u svijetu.

4.) U svojoj „Izjavi o Jugoslaviji“ proglasio je republike koje traže odcjepljenje “nesposobnim za demokraciju i bilo kakav civilizacijski pomak“ prikazujući Jugoslaviju kao održivu.

5.) Branio je vojnu agresiju JNA na Hrvatsku tvrdeći da je kretanje JNA po Hrvatskoj „bilo normalno razmještanje snaga“.

6.) 25. rujna 1991. godine, u vrijeme najžešće agresije Srbije i JNA na Hrvatsku, na poticaj Britanske vlade ishodio je da Vijeće sigurnosti UN donese rezoluciju 713 o embargu na oružje za Jugoslaviju, koji je štetilo isključivo Hrvatskoj.

7.) Kao savjetnik dvojice predsjednika RH Stjepana Mesića i Ive Josipovića, usmjeravao je vanjsku politiku Hrvatske prema Beogradu i Londonu, nesvrstanima i Balkanskoj regiji, protivno hrvatskim nacionalnim interesima.

On je uvijek bio na protuhrvatskoj strani, na onoj Miloševića. Njegov je najveći krimen uvođenje embarga na oružje. Za svaku smrt i ranu do koje je došlo u obrani zemlje, u Domovinskom ratu, stoga što nismo imali adekvatno oružje za vrijeme rata predstavlja ratni zločin.
Lončar se nikada nije pokajao i molio oprost. Naprotiv, nastavio je s arogantnim projugoslavenskim ponašanjem.Pa zaključite sami kome i u koju svrhu Bandić dodjeljuje medalju grada Zagreba i s kojim ciljem.

Hrvatice i Hrvati molimo Vas osvjestite se i progledajte već jednom jer ponovo smo uvučeni u jugoslavensku Hrvatsku. Državom vladaju projugoslaveni djeca i unuci komunista, oznaša i udbaša u pravom smislu riječi oni koji je ne vole niti su je ikada voljeli, a na veliku žalost njome vladaju. Pljačkaju je rasprodaju, razapinju i demografski uništavaju. Sve je to dio dobro iskovanog plana svih vladajućih struktura u Hrvatskoj do sada potpomognuto svojim komunističkim mentorima i vanjskim neprijateljima od Beograda, Londona do Brisela kojima smeta domoljubna i katolička Hrvatska od koje su već do sada dobrim djelom ponovo iskrojili kako mi kažemo jugoslavensku Hrvatsku.

Budimir Lončar desno na slici sa istaknutim veleizdajnicima

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP