• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP I PODRUŽNICA HČSP-a NJEMAČKE: NE DIRAJTE U ČAST I NE SKRNAVITE IMENA JEDANAJESTORICE NEVINIH HRVATSKIH BRANITELJA HOS-ahcsp_zds
Kako je već i sam vrh HČSP-a nekoliko puta upozoravao  o ovoj sramoti i boli koja nam se konstantno nameće kao pravašima, domoljubima, braniteljima i dragovoljcima kako živima tako i našim mrtvima koji su pod svetim pozdravom ZA DOM SPREMNI pali za domovinu. Po neznamo koji put uporno se pokušava zabranit naš sveti pozdrav i skinut ploča u Jasenovcu. Oštro je reagirala i  Podružnica Hrvatske čiste stranke prave Njemačke na čelu sa predsjednikom podružnice Bože Jakeljićem na svojoj današnjoj sjednici održanoj u Kölnu osudila je „najnoviju jugokomunističke i velikosrpske napade na državu Hrvatsku, hrvatske branitelje HOS-a i Domovinski rat“.

Prema priopćenju pristiglo na adresu Fenix-magazina, „čisti“ pravaši iz Köln traže zaštitu hrvatske Vlade od „nasrtaja mrzitelja Hrvatske i svega hrvatskoga na Hrvatsku“.
“Ne dirajte u čast i ne skrnavite imena jedanaestorice nevinih hrvatskih branitelja čija su imena stavljena na spomen ploči u Jasenovcu. S oznakom HOS-a oni su se borili i poginuli su za slobodu Hrvatske“ poručuju čisti pravaši iz Kölna ističući kako se “ni pod koju cijenu ne smije dopustiti skidanje ploče s oznakama HOS-a, postrojbe koja nije počnila ni jedan ratni zločin i pod čijim znakom je poginulo više od 700 hrvatskih branitelja”.
Članovi Predsjedništva HČSP Njemačke iz Köln također traže od MUP-a RH da “žurno provede istragu i privede sve one koji su na prosvjedu u Zagrebu nosili znakovlje pod kojim je razarana Hrvatska te veličali zločinačku tvorevinu i njenog razbojnika, inače jednog od 10 najvećih svjetskih krvnika, J.B. Tita“.

Bog i Hrvati! Za dom spremni!

HČSP