• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP DAJE MAKSIMALNU POTPORU IX. BOJINI HOS-a “RAFAEL VITEZ BOBAN” TE NJENOM ZAPOVJEDNIKU I PREDSJEDNIKU UDRUGE VITEZU MARKU SKEJINa današnju godišnjicu osnutka HOS-a HČSP kao stranka daje maksimalnu podršku IX. bojni HOS-a ” Rafael vitez Boban” te njenom zapovjedniku i predsjedniku udruge Marku Skeji  prvenstveno zbog istog svjetonadzora i stavova koje baštinimo i djelimo kao i neodricanja od našeg svetog pozdrava.

HOS NAŠ PONOS! Na današnji dan 25. lipnja 1991. osnovane su postrojbe HOS-a!
Osnivači HOS-a bili su Vitez Ante Paradžik, Dobroslav Paraga i Alija Šiljak. Sjedište HOS-a bilo je u Šenoinoj 13, a za načelnika ratnog stožera izabran je bio vitez Ante Paradžik.
Kasnije je sjedište HOS-a premješteno u Starčevićev dom gdje je bilo i sjedište HSP-a. Na Žumberku je bio organiziran jedan od prvih kampova za obuku HOS-a.
Jedinice HOS-a sudjelovale su u obrani Hrvatske, od Vukovara preko Jasenovca, Gospića i Škabrnje do Dubrovnika, te u obrani BiH od srpske agresije.
Unatoč svojim čistim i neokaljanom ratnim putem mnogima u tadašnjoj vladajućoj strukturi na čelu sa Tuđmanom te udbašima okupljenim oko njega HOS je smetao pa se zdušno radilo na tome da se HOS rasformira i uništi.Na žalost svoje ciljeve su postigli svojim dobroznanim udbaškim metodama, a predhodile su likvidacije čelnih ljudi HOS-a Ante Parađika i Blaža Kraljevića.

I danas nakon 31. godinu radi se na tome kako bi se izbrisao svaki trag HOS-a te njihovo časno i neokaljano sudjelovanje u Domovinskom ratu što možemo vidjeti i po podjelama u samoj udruzi koju je započela nekolicina predvođena Jukićem od “ZNA SE” I “VJERODOSTOJNIH” nalogodavaca.

Svim poginulim pripadnicima HOS-a neka je laka hrvatska gruda te vječna hvala i slava.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

HČSP