• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP BiH OBILJEŽILA U ŠIROKOM BRIJEGU 10. OBLJETNICU SMRTI SVOGA PREDSJEDNIKA BOŽE JELIĆA11.04.2018. ŠIROKI BRIJEG – Na mjesnom groblju na Trnu u Širokom Brijegu Hrvatska Čista Stranka Prava Bosne i Hercegovine (HČSP BIH) obilježila je desetu obljetnicu smrti prvoga predsjednika stranke u višestranačkoj BIH Bože Jelića.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjestu njegova vječnog počinka, predsjednik “čistih pravaša” BIH Tadija Ljubičić i doajen pravaške misli, posuški književnik i publicista Ivica Karamatić, odali su poštovanje obnovitelju “frankovaca” u našoj zemlji.
Božo Jelić je proganjan od strane monarhističkih vlasti stare Jugoslavije, za prisegnuti član Ustaške vojnice i junak sa Staljingrada (12 odličja NDH i Wehrmachta), te politički prognanik, svoj je je životni vijek od 89 godina posvetio slobodi i nezavisnosti svoga naroda.

Poslije komemoracije na prigodnome domjenku je proslavljen 10. travanj, dan kada je nakon 839 godina ropstva i polusuvereniteta obnovljena Nezavisna Država Hrvatska…
Tom prigodom su stari pravšsi evocirali uspomene iz trnovitog razdoblja početkom praskozorja višestranačja te prisnažili svoju nakanu da niti po koju cijenu neće odstupiti niti jotu od svojih uvjerenja…

Osudili su kalkulantsko, oportunističko i uhljebničko držanje mnogih koji bi nosili časno pravaško ime.
HČSP BIH će u punome kapacitetu izaći na listopadske izbore, a suradnja je moguća samo s onim strankama koje žele dobro našemu narodu na ozemlju čitave Bosne i Hercegovine a ne parcijalno. Racundžije, trbuhozborci i ini materijalisti nisu dobrodošli u naše redove, neka kruha drugdje traže, jasna je poruka u priopćenju pristiglom iz HČSP BIH.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP