• Twitter
  • Facebook
  • Feed

HČSP: 76. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJEHČSP na veliku žalost zbog situacije oko “Korona virusa”  ovu tužnu 76. obljetnicu Bleiburške tragedije 15. svibnja neće moći dostojanstveno i sa velikim pijetetom obilježiti na Bleiburškom polju polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, te odati počast svim Hrvatskim vojnicima i civilima mučki ubijenim na Bleiburškom polju, ali i na Križnom putu koji je počeo neposredno nakon Bleiburške tragedije.

Ove godine to budemo dostojanstveno obilježili na Mirogoju kod spomenika žrtvama Križnog puta.

Dužni smo podsjetiti hrvatsku javnost da je sve počelo 8. svibnja 1945. godine, kada su iste te divljačke i velikosrpske horde ušle u nebranjeni Zagreb te započele svoj krvavi pir ubijanjem, klanjem i silovanjem pod vodstvom I. i II. armije takozvane NOV Jugoslavije, pod vodstvom Koče Popovića, koji je zajedno sa svojom bagrom u listopadu 1944.g. iz četnika prešao u partizane.
Uglavnom tito i njegov diktatorsko-komunistički režim kojeg su izvršavali i u djelo provodili srbo-četnici i partizani počinili su genocid nad hrvatskim narodom gdje je ubijeno i nestalo preko 800. tisuća Hrvata. Osim razoružane hrvatske vojske i ranjenika stradalo je najviše civila među kojima su bile žene, djeca, starije i nemoćne osobe i svećenici.

Ubuduće HČSP bude komenorirala žrtve samostalno, a ne kako je to predviđeno po protokolu udbaša u samom vrhu Počasnog Bleiburškog voda (Vice Vukojevića, Vladimira Šeksa i Bože Vukušića) jer to je za nas čiste pravaše skroz kontradiktorno i ponižavajuće.

Mi na to gledamo sa velikim gnušenjem da danas općenito djeca i unuci onih koji su te teške zločine i genocid počinili danas te iste naše žrtve komemoriraju i vodeći su činbenici u organizaciji komemoracija što je apsurd i van svake pameti.
Upravo je Šeks jedan od glavnih lobista da Austrija svoje zakone uskladi prema jugokomunističkoj interpretaciji povijesti, a konačni cilj je da se Bleiburška komemoracija u skoroj budućnosti u potpunosti zabrani ili za početak promjeni spomenik žrtvama jer na njemu Hrvatski grb počinje sa prvim bjelim poljem. Sve je to ciljano kako bi se zatajio i prešućivao genocid počinjen nad hrvatskim narodom koji je započeo upravo na Bleiburškom polju.

Mora biti jasno i da je komemoracija na Bleiburškom polju upravo komemoracija na prijevaru izručenoj, bez suda poubijanoj i u ratu nikad poraženoj hrvatskoj vojsci.

Isto tako to društvo u Počasnom Bleiburškom vodu potpomognuti svojim saveznicima antihrvatske falange u Hrvatskoj i antihrvatske komunističke falange iz Austrije pobrinuli su se svojim lažima i obmanama te krivo interpretirajući povijest, a što su Austrijske vlasti i prihvatile da se hodočasnicima zabrane i povijesne hrvatske zastave te ujedno nisu dozvoljene zastave nikakvih političkih  stranaka, nisu dozvoljene zastave vojnih postrojbi iz Domovinskog rata, a kamoli zastava HOS-a koja sve ove predhodno nabrojene, a pogotovo Šeksa podsjeća na Ustaški režim.

To je za svaku osudu stoga HČSP poziva i apelira na promišljanje prema komemoraciji u organizaciji Počasnog Bleiburškog voda koji na žalost to više nije dok god njime rukovode eminentna udbaška imena.
Nemojmo im dati za pravo da se diče svojim zabranama i postignutim partijskim zadacima mada im je i ove godine  saveznik u tome COVD 19.
Hrvatice i Hrvati ubuduće obilježite sa velikim pijetetom žrtve Bleiburške tragedije bez partijskog nadzora, zabrana i represije.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP