• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Dr. Lang prihvatio je Hrvatsku kao svoju domovinuPiše: Josip Miljak, 22. siječnja 2009.
Poštovano uredništvo HL-a, želim upozoriti na nevjerojatne inverzije, neobjektivne i zlonamjerne objede koje izvjesni Ljubo R. Weiss iznosi protiv dr. Langa, a preko njega i protiv Republike Hrvatske, odričući joj na neizravan način, pravo na postojanje. Već sam naslov njegova otvorenoga pisma dr. Langu puno toga razotkriva. Pismo je objavljeno u HL-u od 8. siječnja 2009. s naslovom: „Služio si gospodaru rata, dr. Franji Tuđmanu, i u tomu je tvoj problem“! Razlog zbog kojega se Weiss, inače stanovnik tri grada, Virovitica, Zagreb, Beč, (ali po tekstu bi se reklo da živi na relaciji Virovitica, Karlovac, Karlobag) obrušio na dr. Langa jest taj što se Lang usudio kritički progovoriti o Goldsteinovoj knjizi – pamfletu „Hrvatska povijest od 1918. – 2008.“ Ne bih ulazio u raskrinkavanje Goldsteinovih laži iznesenih u toj knjizi, ali dovoljno je naznačiti da je teško povjerovati da doktor bizantologije može napisati istinitu i objektivnu povijest hrvatskoga naroda, a osobito ne povijest od 1918. – 2008. Nesretnik Weiss iz petnih žila brani Goldsteina, pa tako spominje, da on sam nije član Goldsteinove frakcije Židova u Hrvatskoj Bet Israel, i da vjeruje da će se Goldstein priključiti i ujediniti s maticom tj. Židovskom općinom u Zagrebu.
E, vidite g. Weiss ja ne vjerujem da će se Goldstein ikada vratiti u Židovsku općinu, jer bi tako obitelj Goldstein (Bet Israel) izgubila cca 650.000 kuna koje godišnje dobiva od države Hrvatske za svoje djelovanje, protiv te iste Hrvatske.
Weiss u svomu sljepilu ne primjećuje da je u biti on sam sebe najbolje raskrinkao. On istovremeno izražava svoju ogorčenost time što je dr. Lang prihvatio i priznao hrvatsku državu, optužujući ga da je on dvorski Židov i kao takav izdajnik židovstva. A po Weissu Židovi ne mogu biti pripadnici država u kojima žive, nego samo mogu biti nacionalistički Židovi, kojima su države trenutnoga ili trajnoga prebivanja tek eksteritorijalna područja i enklave židovske države na tuđemu teritoriju.
S druge strane, on grčevito brani pravo da Golstein piše hrvatsku povijest, a takav njegov stav upravo Goldsteina i raskrinkava te dokazuje da je njegova knjiga najobičnija laž i podvala. Jer da je Goldstein kojim slučajem napisao istinu o Hrvatima, revni bi ga Weiss razapeo isto kao i dr. Langa koji priznaje hrvatske vrjednote i zalaže se za njih kroz svoj humanitarni i spisateljski rad te javno djelovanje.

Hrvatski list, 22. siječnja 2009. Josip Miljak

Nema komentara