• Twitter
  • Facebook
  • Feed

DAVOR TRBUHA SE VIŠE NEĆE KANDIDIRATI ZA PREDSJEDNIKA HČSP-aPredsjednikovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Poštovane članice, članovi, dužnosnici te simpatizeri HČSP-a.

U trenutnim okolnostima u kojima se nalazim prvenstveno iz zdravstvenih i obiteljskih razloga nisam se više u mogućnosti ponovo kandidirati za predsjednika stranke jer zbog navedenih razloga ne bi više mogao učinkovito i valjano obnašati časnu dužnost predsjednika stranke, kao niti dati svoj maksimum u razvoju i radu HČSP-a. 

Stoga držim kako je korektno i u interesu stranke za to mjesto kandidirati drugu osobu koja će se izabrati na redovnom XII. Općem saboru HČSP-a, koji će se prema odluci Glavnog stana stranke održati 28. 11. 2020. godine.

Uvjeren sam da će novoizabrani predsjednik stranke uz našu potporu učinkovito djelovati na dobrobit i zadovoljstvo svih nas i nastaviti putem kojim smo krenuli za vrijeme mog mandata.

I na kraju ovim putem htio bi zahvaliti svima Vama koji ste mi bili potpora i oslonac u ove četri turbulentne godine mog mandata.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!

Davor Trbuha

Ovim putem kao stranka zahvaliti ćemo se od srca našem predsjedniku Davoru Trbuhi na svemu učinjenom za HČSP jer je od samog početka svog mandata imao težak i trnoviti put.

Navesti ćemo samo neke od ključnih stvari koje je napravio u svom mandatu:

1.) Zabranio je koaliranja sa HDZ-om i njima sličnima na svim razinama iz dobro nam znanih razloga za razliku od bivšeg vodstva stranke.

2.) Proveo je Lustraciju u stranci i maknuo sve koji su se povezivali sa HDZ-om.

3.) Ponovo je dobio legitimitet vođenja stranke od Ministarstva uprave unatoč pokušaja raskola u stranci 2017. godine.

4.) Zatvorio je sve stranačke dugove koje je zatekao od bivšeg vodstva.

5.) Administrativno i knjigovodstveno je doveo stranku u red.

6.) Ustrojio je 18. stranačkih podružnica, 3. Županijska vijeća HČSP-a, imenovao je 36. stranačkih povjerenika diljem domovine,  ponovno je ustrojio Starčevićansku mladež HČSP-a, Pravašku akademiju Milan pl. Šufllay i utemeljio je Klub žena HČSP-a Irena Javor.

Sve to Trbuha je radio u vlastitom trošku jer nije htio opterećivati i onako slabašan stranački račun dok su i svi drugi sranački dužnosnici sljedili njegov primjer.

7.) Donio je dva značajna i jako bitna proglasa. Prvi sa Bleiburškog polja u Austriji, a drugi sa jame Jazovke u Sošicama.

8.) Žali jedino što u svome mandatu nije uspio sa drugim pravaškim čelnicima ujediniti sve pravaše pod jednu kapu, a bio je spreman odreći se svoje pozicije i stranke za dobrobit i opstanak pravaštva, dok na žalost u drugim pravaškim strankama za to nije bilo sluha.

HČSP